Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Washington

Bijela kuća povukla prijetnju o obustavi rada vlade

Bijela kuća
Foto: Reuters/PIXSELL
01.09.2017.
u 21:28

Trump je nedavno zaprijetio da će obustaviti rad vlade ako Kongres ne odobri sredstva za izgradnji zida na granici s Meksikom

Bijela kuća je signalizirala čelnicima republikanaca u Kongresu da je odustala od prijetnje predsjednika Donalda Trumpa da će obustaviti rad vlade ako se ne odobre sredstva za granični zid s Meksikom, piše u petak The Washington Post, pozivajući se na pomoćnika republikanskog zastupnika.

Trump je tijekom predsjedničke kampanje obećao da će na granici s Meksikom sagraditi zid. Nedavno je također zaprijetio da će obustaviti rad vlade ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

No ubrzo nakon Trumpove izjave, dužnosnici Bijele kuće potiho su izvjestili Kongres da u mjeri o privremenom financiranju rada vlade od listopada do ranog prosinca neće trebati biti 1,6 milijardi dolara za zid, istaknuo je pomoćnik republikanskog zastupnika, a prenio Post. 

Usprkos tome, Trump i dalje želi da taj novac bude osiguran u proračunu u prosincu. 

Komentara 2

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
22:18 01.09.2017.

Bijela kuća povukla pretnju da če kazniti i najuriti sve predsjednike africkih i balkanskih plemena koji prave kraval na tretoaru vanka ograde i smetaju turistima i prolaznicima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije