Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVI SLUČAJEVI NA 4 MJESTA
Povratak na članak

BiH zabranila uvoz svinja i mesa iz Srbije zbog afričke kuge

Svjetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja u ponedjeljak je stavila Srbiju na popis država u kojima je zabilježena afrička kuga svinja, opasna bolest od kojeg obolijevaju i uginu sve zaražene životinje.

Komentari 9

DR
Drmiha
13:06 12.08.2019.

Čudo je da bakir do sada nije zabranio potpuno uvoz svinja u BiH kad vidimo koje su mu nakane i kakvu politiku vodi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:44 12.08.2019.

izvor ove zaraze je ukrajina. a nju se zbog političke korektnosti i američkog prijateljstva ne spominje niti na išta upozorava. svi koji graniče sa ukrajinom su digli sve službe na noge što se tiče ove bolesti. doći će i ovo kod nas, ne brinite se vi. lovcima stigla naredba za pojačani odstrel divljih svinja, koje će nam ovo prenijeti, najkasnije prije zime. al njih koče udruge za zaštitu životinja i prirode, plus da im se ne da tolki odstrel raditi radi ove bolesti. puno je bolje čekati talijane najesen, pa im naplatiti lov na veprove...

VL
DU
Deleted user
13:03 12.08.2019.

Novinari!! Prije objave provjerite šta ste napisali!! Klasična svinjska kuga se cijepila još u bivšoj Jugi!! U EU zabranjeno korištenje cjepiva!! Za Afričku svinjsku kugu Španjolci testirali cjepivo i efikasnost po tom znanstvenom radu 92%!!! Al nemojmo se zavaravat! Biznis!! Cijena mesa ide 30-50% gore!!!

VL
DR
DrJok
13:34 12.08.2019.

pre neki dan se culo da je zaraza blizu granica srbije - ne mogu da se setim da li je receno bugarska ili rumunija, ali jedna od te 2 zemlje.

VL
Avatar Dumen
Dumen
14:47 12.08.2019.

kod nas isto ima svinja

VL
AA
aabbcc
12:42 12.08.2019.

Bakir i nije imao neki razlog da prihvati zabranu, naprotiv. : )

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.