Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VEĆI PROBLEM

BiH usvojila hitne mjere za suočavanje s migrantskom krizom

Migranti u BiH
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
15.05.2018.
u 18:32

U suradnji s Hrvatskom u Vijeću ministara BiH planiraju riješiti pitanje propusnosti granica, kako bi se spriječilo nelegalno kretanje migranata.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u utorak je usvojilo plan hitnih mjera za suočavanje s migrantskom krizom a prva je uspostava operativnog stožera koji će koordinirati sve aktivnosti tijela vlasti u BiH.

Nakon sjednice vijeća održane u Sarajevu iza zatvorenih vrata medijima je dostavljeno priopćenje u kojemu stoji kako je usvojen paket mjera prioritetno usmjerenih na bolju kontrolu granice, učinkovitiju borbu protiv nezakonitih migracija na teritoriju BiH, realiziranje sporazuma o readmisiji te jačanje readmisijskih i kapaciteta u području azila, kao i intenziviranje aktivnosti za sprječavanje krijumčarenja migrantima.

Migranti u BiH
1/11

Kako je pojašnjeno, ovim mjerama bit će povećani smještajni kapaciteti u BiH za nezakonite migrante i ranjive kategorije u suradnji s nevladinim i međunarodnim organizacijama. Od nadležnih tijela vlasti u Srbiji, Crnoj Gori i Europskoj uniji zatražit će se poduzimanje mjera u vezi s rješavanjem migrantske krize u BiH.

U suradnji s Hrvatskom u Vijeću ministara BiH planiraju riješiti pitanje propusnosti granica, kako bi se spriječilo nelegalno kretanje migranata.

Uz jačanje suradnje policijskih agencija u BiH novim mjerama intenzivira se i suradnja s tijelima nadležnim za upravljanje granicom susjednih zemalja i EU.

Prema ranije objavljenim informacijama policijskih agencija i službe za poslove sa strancima od početka ove godine u BiH je ušlo oko četiri tisuće ilegalnih migranata a procjena je kako je njih 70 posto već napustilo zemlju na putu ka državama članicama Europske unije.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:52 15.05.2018.

debilna nesposobna paradrzava

JU
juma
21:36 15.05.2018.

Izgledaju zastrasujuce. Ne bih bio u kozi djevojkama koje same moraju proci pokraj njih.

BI
binki
18:50 15.05.2018.

Mi nemamo brige kolinda kad je sdp bio na vlasti je cijelo vrijeme trkeljala o žici i vojsci na granici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije