Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločinci

BiH: Sukob među osuđenicima u zatvoru Zenica

Zatvor, ilustracija
Foto: Thinkstock
02.05.2016.
u 11:09

Zatvorska uprava reagirala je na ovaj izgred razmještanjem sudionika tuče u samice, a državno odvjetništvo Zeničko-dobojske županije zbog svega je naložilo provođenje istrage

 Najmanje trojica zatočenika ozlijeđena su u sukobu koji je izbio u zatvoru u Zenici, izvijestili su lokalni mediji u BiH pozivajući se na policijske izvore. Prema  informacijama iz MUP-a Zeničko-dobojske županije, skupina osuđenika bošnjačke nacionalnosti u nedjelju je napala trojicu Srba koji u zeničkoj kaznionici izdržavaju zatvorsku kaznu.

Sarajevski portal "Vijesti" prenio je kako su napadnuti osuđeni za ratne zločine, braća Predrag i Nenad Bajić te Siniša Babić. Sva trojica zadobila su ozljede glave, a liječnika pomoć nakon toga im je pružena u bolnici.

Zatvorska uprava reagirala je na ovaj izgred razmještanjem sudionika tuče u samice, a državno odvjetništvo Zeničko-dobojske županije zbog svega je naložilo provođenje istrage. Zatvor u Zenici najstariji je u BiH i slovi za kaznionicu sa strogim sigurnosnim režimom.

U njemu trenutačno zatvorske kazne izdržava više od 800 osuđenika, među kojima ima i onih koji su zbog težine počinjenih zločina osuđeni na dugotrajne kazne od 40 godina zatvora.

>> Bivši agresor prkosno želi biti glavni sudac!?

Komentara 7

Avatar Bekrija
Bekrija
13:35 02.05.2016.

U pitanju su kriminalci osuđenici za genocid tako da nema štete!

DU
Deleted user
11:24 02.05.2016.

Ups opet oni od turska dobili. Hihi nije im bilo dosta 500 god.

Avatar Linux
Linux
20:25 02.05.2016.

i nije ih skupina napala nego dvojica samo. dakle, napali su ratne zlocince.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije