Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro na putu do bolnice

BiH: Muškarac poginuo na Vlašiću u eksploziji mine postavljene tijekom rata

mine
Foto: Krunoslav Petrić/Pixsell
1/2
21.05.2016.
u 13:36

Mina je eksplodirala i teško ozljedila muškarca koji je nešto kasnije umro na putu do bolnice. Pretpostavka je kako je riječ o mještaninu.

Jedna osoba poginula je u eksploziji nagazne mine na planini Vlašić u središnjoj Bosni a pretpostavlja se kako je tragediju prouzročila mina postavljena tijekom ratnih sukoba u toj zemlji.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak potvrdio je tijekom dana kako je muškarac čiji identitet nije objavljen stao na nagaznu minu kod sela Dobretići.

Mina je eksplodirala i teško ozljedila muškarca koji je nešto kasnije umro na putu do bolnice. Pretpostavka je kako je riječ o mještaninu.

Lokalitet na kojemu se dogodila tragedija čišćen je od mina u prethodnim godinama.

Na Vlašiću su tijekom rata u BiH vođene teške borbe između Armije BiH i vojske bosanskih Srba.

Nakon rata Vlašić je ponovo postao popularno turističko odredište gdje pokušavaju razviti posebice zimski turizam.

BiH je država koja slovi za najzagađeniju minama u Europi. Nakon rata je u toj zemlji od zaostalih mina poginulo oko 600 osoba. Najnovija procjena Centra za uklanjanje mina (BH MAC) je kako opasnost od mina još uvijek vreba na 1145 četvornih kilometara što je 2,3 posto ukupnog teritorija zemlje.

Također se procjenjuje kako je na taj način ugroženo više od pola milijuna stanovnika BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:53 21.05.2016.

Zahvalimo se slobodarskom narodu koji ih je tamo postavio da bi očuvao svoje gole ugrožene živote...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije