Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH
Povratak na članak

Izrael pozdravio odluku vlasti u Sarajevu o povlačenju spornog imena škole

Iz izraelskog veleposlanstva u Tirani, koje nerezidentno pokriva i BiH, medijima je dostavljeno priopćenje u kojemu stoji kako Izrael podupire preinaku "nesretne" odluke iz 2016.

Komentari 18

Avatar superhik74
superhik74
17:44 12.03.2018.

Pa svi cionisti ukjucujuci i prvog predsjednikaa Chaim-a Weizman-a i premijera Ben Guriona su suradjivali s nacistima. Dobro skrivana javna tajna je da su 1933 potpisali "Haavara Abkommen" (Transfer agreement) u kojem su zajedno s nacistickom njemackom organizirali zajednicki brodarsku liniju i banku za transfer deponiranog novca njemackih zidova u Palestinu koja je tada bila Britanski mandat. Na pocetku rata su Britanci zabranili daljnju selidbu medjutim suradnja je dobro dokumentirana cak su dali i izraditi medaljon na kojem je na jednoj strain kukasti kriz a na drugoj Davidova setokraka zvijezda. Kada ih toliko smeta ovaj u Bosni zasto onda ne ukinu ime aerodroma u Tel Avivu ili recimo instituta koji se zove po Weizmanu.

VL
AM
AmyCool
03:45 14.02.2021.

Otvoreno je istupao kao simpatizer nacizma i zagovornik antisemitizma. Nakon oslobođenja 1945. godine zbog kolaboracionističog djelovanja osuđen je na smrt pred vojnim sudom i strijeljan. S tim da je ovo 'Otvoreno je istupao kao simpatizer nacizma i zagovornik antisemitizma' čistii bulšit i laž, nije mu sudio vojni nego prijeki politički tzv. sud i nisu mu sudili zbog 'zbog kolaboracionističog djelovanja' nego zbog knjige Položaj muslimana u Rusiji'. Izrael je fašistička država a ni između vas Hrvata endehazijske i titoističke provenijencije nema nikakve razlike

VL
GV
golub Vaso
15:46 12.03.2018.

ovo je neki sličan čovjek kao Hasan

VL
AG
Agricola
13:15 12.03.2018.

Meni ta ljubavna veza između muslimana i nacista nikako nije jasna. Što povezuje te dvije skupine osim beskrajne mržnje prema Židovima?

VL
DI
Direkt
13:06 12.03.2018.

Na žalost, najviše zahvaljujući Izrealu avet ndh i ustaška zmija ne može dignuti glavu u MH Federaciji i Hr. Ako imamo pameti iz stava Izreala trebamo izvući pouke i u konačnici suzbiti svaki pokušaj revitaliziranja povjesti, a sve protagoniste ndh i tipove poput Bujanca, Glasnovića i sličnih desničara strpati u zatvor. Crnu Katicu ukloniti u ustaški logor Danica kao sramnu epizodu Hr povjesti, ukinuti sve što podsjeća na ndh.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.