Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio ministar sigurnosti

BiH deportirala ruskog državljanina zbog prijetnje da bi mogao izvesti teroristički napad

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
23.08.2017.
u 14:58

Doznaje se kako je u pitanju ruski državljanin Abdurazakov Akhmad...

Ruski državljanin koji je sinoć ušao u BiH deportiran je jutros zbog prijetnje da bi mogao izvesti teroristički napad kao i zbog mogućih veza s terorističkom organizacijom Islamskom državom, objavili su službeni izvori u toj zemlji.

 "Došli smo do informacija da je ta osoba bliska IS-ovim strukturama", rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić dodajući da je muškarac deportiran.

Pojasnio je da je osoba koja je deportirana 'sklona terorizmu', te da vlasti BiH ne vjeruju u njegove dobre namjere.

"Vjerujemo da je ovdje došao da svoj boravak iskoristi za neku terorističku aktivnost. U budućnosti neće moći ući u BiH, ali takve akcije nam trebaju svakodnevno kako bismo spriječili slične situacije", dodao je ministar sigurnosti BiH.
Iz Granične policije BiH za Hinu su potvrdili kako je osoba, za koju je procijenjeno da je prijetnja sigurnosti zemlje, sinoć doputovala zrakoplovom iz Istanbula u Sarajevo gdje je nakon legitimiranja zadržana u pritvoru.

Doznaje se kako je u pitanju ruski državljanin Abdurazakov Akhmad (1955.). Njega su vlasti BiH,  nakon što mu je uručen nalog o deportaciji, zrakoplovom vratile natrag u Istanbul.

Komentara 16

SA
Shariel Aron
15:28 23.08.2017.

Trebali ste ga deportirati u Rusiju.

RA
ranko75
16:40 23.08.2017.

Ako su imali dokaze trebali su ga uhapsiti i predati rusima, oni imaju prasak za takve.

MX
Mister X
21:14 23.08.2017.

Vjerujem da se radi o propagandi . Da su imali dokaze oni ili oni koji su ga prijavili mogli su ga uhititi i predati dalje .. Nadalje postojala je i bolja opcija kad je terorista trebalo ga je potajno pratitipratiti da se vidi koji su to teroristi u Bosni sa kom se sastaje što se dogovara razgovara smjera. Ovako se radi samo o prodaji mu*a pod bubrege kako su BIH poštenjaci i ne trebaju im sumnjive osobe ( Ruske nacionalnosti jer su teroristi tobože ) Kad sutra istjeraju Amerikanca sumnjivog da je u suradnji sa teroristima, to bih mogao povjerovati da je ubačeni agent a Bosanci kao bolan doznali to od svojih !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije