Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u interesu nacionalne sigurnosti
Povratak na članak

Biden traži petogodišnje produljenje Novog STARTA s Rusijom

Sporazum o kontroli naoružanja koji bi trebao isteći 5. veljače, ograničava Sjedinjene Države i Rusiju na posjedovanje najviše 1550 razmještenih strateških bojevih glava.

Komentari 2

SI
sisavac
08:33 22.01.2021.

na mjestu rusa ja ne bih start produljivao, ak ose ne bi istovremeno regulirala i druga oružja. tim start ugovorima rusija je ostala bez najtežeg oružja, najjačih raketa ikad proizvedenih, užasne razorne moći, a ostalo joj je malo oružje, protiv kojeg su ameri u europu već dovukli dosta mehanizacije. vi znate da tomahawk nije reguliran ni jednim sporazumom? ni ubojiti dronovi? dron vrijedan 200 mil dolara nije obuhvaćen niti jednim sporazumom o kontroli naoružanja. zanimljivo da se ovi ugovori odnose na oružje u europi. amere nitko ne sprečava da doma imaju tisuće bojevih glava. a rusija da, i to baš tamo gdje je najjača, u europi, gdje su joj najveći potencijali i većina ljudi. start iz 87-e se ne može produljiti samo tako. nema više varšavskog ugovora, a nato je došao do ruskih granica. totalno novi odnosi. nato proračun preko 1.300 mlrd dolara, ruski 60-70. tko se koga tu treba bojati?! i čemu tolko oružja u europi? radi rusije?! pa ona je tu, nikud nejde. a što radi 75.000 američkih vojnika u europi, američke vojne baze..? 2. sv. rat je završio davno davno... nek osiguravaju red na svojim ulicama, tamo gine 10x više amera nego u bilo kojem ratu protiv neke jadne države koja im se ne da u šake.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:33 22.01.2021.

Ameri bi samo kako njima odgovara.Posto im Rusi, bjeze dvi decenije u novom savremenom naoruzanju.Gledam sinoc na TV u Moskvi, demonstracije Trumpovi pristalica..nasi nista ne pisu o tome .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.