Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trumpov plan distribucije

Biden o cjepivu: Neće biti obavezno, ali nadam se da će ljudi s vremenom razviti povjerenje

joe biden
DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL
05.12.2020.
u 07:25

Također, Biden je kazao da cijepljenje protiv koronavirusa neće biti obavezno, te je izrazio nadu da će građani s vremenom razviti povjerenje u cjepiva za covid-19.

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden u petak je izjavio da je njegov tranzicijski tim dobio od Trumpove administracije informacije o distribuciji cjepiva protiv koronavirusa, ali da nedostaje detaljan plan kako to učiniti, objavio je CNN. 

"Nismo vidjeli detaljan plan, kako ćemo cjepivo izvaditi iz spremnika, ubrizgati ga u špricu i potom u ruku pacijenta. To će biti vrlo zahtjevno i skupo. Čeka nas još puno posla", kazao je Biden.

Također, Biden je kazao da cijepljenje protiv koronavirusa neće biti obavezno, te je izrazio nadu da će građani s vremenom razviti povjerenje u cjepiva za covid-19. 

Velika Britanija je ovog tjedna postala prva zemlja koja je odobrila cjepivo protiv koronavirusa, a riječ je o cjepivu proizvođača Pfizer/BioNTech. Pfizerovo cjepivo daje se u dvije doze, a mora se čuvati na minus 80°C. Britanski ministar gospodarstva Alok Sharma u petak je rekao da je uvjeren kako će prvih 800 tisuća doza stići idući tjedan.

Američki regulatori trebali bi odobriti Pfizerovo cjepivo do kraja prosinca. Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins više od 14 milijuna Amerikanaca je bilo zaraženo koronavirusom, a umrlo je preko 276.000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 17

MC
McDonaldTrump
07:51 05.12.2020.

Neznam zasto to prica i zasto ga se slusa. Niti je Predsjednik niti ce biti, bilo sto kaze je bezvrijedno i ne angazira nikokga.

AN
anemijodezerterija
08:34 05.12.2020.

Sreća u nesreći za dementnog Bidena je da se uvijek može pozvati na neuračunljivost na suđenju za pljačku izbora. A i zatvor nije mjesto za ljude koji nose pelene.

GE
Gensoman1000
07:50 05.12.2020.

Novinari vecernjeg lista tj propagandisti kkp-a ocito nisu svjesni kako funkcionira americki elektorski sustav. Beijing Joe nije nista dok sve drzave ne certificiraju elektorske glasove a kako se dalje vode tuzbe u AZ, PA, WI, MI, NV i GA zbog prijevare Beijing Joe je jos samo Beijing Joe a ne "izabrani predsjednik".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije