Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preventivna akcija

Bicikle besplatno registriralo oko 200 Virovitičana

bicikli (1)
Foto: Marija Lovrenc
1/3
28.04.2012.
u 15:02

Cilj nam je da ukradenih bicikala bude što manje, a ovo je jedan od načina na koji možemo djelovati na taj problem, objasnio je proceduru registracije bicikala bobi Željko Gobac, inicijator akcije

VIROVITICA – Oko dvije stotine bicikala na virovitičkim prometnicama u subotu je dobilo svoju registraciju, a u slučaju da ih ukradu, bilo koji policajac u državi lako će ih pronaći pomoću evidencijskog broja i fotografije koja se nalazi u zajedničkoj bazi podataka. Rezulat je to preventivne akcije koju su u centru Virovitice u subotu proveli bobiji, policajci u zajednici i članovi udruge Keks za promicanje sporta, biciklizma, planinarenja i humanitarnog rada.

– Cilj nam je da ukradenih bicikala bude što manje, a ovo je jedan od načina na koji možemo djelovati na taj problem. Svaki vlasnik koji je dovezao bicikl uz predočenje osobne iskaznice i neki dokaz vlasništva dobio je evidencijski broj, naljepnicu s tim brojem za bicikl, prometnu dozvolu, a svaki bicikl fotografiran je i za zajedničku bazu podataka – objasnio je proceduru registracije bicikala bobi Željko Gobac, inicijator akcije.

Kako pokriva veliko gradsko područje, kaže, svjestan je koliko bicikala bude ukradeno svake godine. Samo lani devedeset je prijavljenih krađa. Upozorava i da brojni vlasnici bicikle ne zaključavaju, što lopovima olakšava \'posao\'. Ukoliko dođe do krađe, kaže, bez konkretnih podataka o biciklu teško je pronaći bicikl i vratiti ga vlasniku. Registracija će sada u tome uvelike pomoći pa su se besplatnoj akciji odazvali i roditelji koji su i bicikle svojih najmlađih došli na ovaj način osigurati. Akciju će ponoviti i u četvrtak, 3. svibnja, a vlasnici koji ne stignu na taj dan registrirati bicikle, moći će to, i dalje besplatno, učiniti svakog utorka u svibnju na policijskom info pultu, najavili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije