Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov dar

Biblija i Časoslov od kojih se blaženik Stepinac nije odvajao

Stepinac
Večernji list
05.02.2013.
u 17:00

Prvi put na jednome mjestu molitve i litanije Stepincu, zazivi za njegovu nebesku zaštitu, molitva koju je on molio za Hrvatsku...

Ovo vam je osobna Biblija blaženog kardinala Stepinca, a ovo pokraj njegov je Časoslov na latinskom jeziku..., govorila nam je to prošloga tjedna s. Anđelita Šokić, voditeljica Muzeja bl. kardinala Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, dok je otvarala staklenu vitrinu kako bi došla do predmeta od kojih se kardinal Stepinac nikada nije odvajao. Svakodnevno ih je držao u rukama, od prvih dana kad je naslijedio katedru zagrebačkog nadbiskupa, preko zatočeništva u Lepoglavi i Krašiću, do smrti 10. veljače 1960. godine. U muzeju na Kaptolu čuva i molitvenik “Krunica”, koji je kardinal Stepinac preveo s francuskog jezika.

– Ova mala knjižica njegov je Duhovni ugovor, koji je vlastoručno potpisao. Pogledajte kako je samo lijep rukopis imao – pokazuje nam s. Anđelita. Tisuće i tisuće vjernika diljem Hrvatske mole se i utječu kardinalu Stepincu. Posebno u ove dane pred obljetnicu njegove smrti. Večernji list prvi put na jednome mjestu, u “Stepinčevu molitveniku”, donosi molitve i litanije kardinalu Stepincu, zazive za njegovu nebesku zaštitu i molitvu za proglašenje svetim te molitvu koju je kardinal Stepinac molio za svoju domovinu Hrvatsku. “Stepinčev molitvenik” bit će Večernjakov dar svim vjernicima u nedjelju na Stepinčevo, 10. veljače ove godine! 

Komentara 2

CV
crna vrana
10:28 06.02.2013.

Kardinal Stepinac postaje Hrvatima svjetionik koji pokazuje kako se beskompromisno i požrtvovno brani katolička vjera i hrvatski dom. Neka nam blaženi Alojzije rasvijetli put izlaska iz ove mrkline jednoumlja koje se nad nama nadvija.

OB
-obrisani-
14:25 06.02.2013.

blazeni alojzije mucenice nas sveti moli za nas hrvatski narod da se bogu posveti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije