Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvestrovo ipak van

Bez velikog spektakla, uz kuhano vino, vatromet i domaću glazbu

\'06.12.2010., Bjelovar - Bez obzira na vremenske prilike docek Nove godine na otvorenom na gradskim trgovima uvijek jamci dobar provod i raspolozenje  Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
Damir Špehar/PIXSELL
07.12.2010.
u 07:03

Gradonačelnik Bjelovara A. Korušec kaže da su odbili neke estradne zvijezde s iznosima od 50.000 do 100.000 kn za dva sata nastupa

Dok su neki gradovi, poput Virovitice, odustali od organiziranoga dočeka Nove godine na gradskom trgu, stanovnici gradova Bjelovarsko-bilogorske županije recesijsku 2010. i njezinu sestru 2011. godinu ipak će moći ispratiti i dočekati na gradskim trgovima. No, ipak, navode čelnici gradova, u nešto skromnijem obliku nego dosadašnjih godina. Bjelovarce će gradska uprava počastiti kuhanim vinom, čajem, vjerojatno kuhanim kobasicama i glazbom Starih staza u atriju zgrade gradske uprave.

– Iako smo bili bombardirani ponudama nekih zvijezda domaće estrade s iznosom od 50.000 100.000 kuna za dva sata nastupa, odlučili smo se za domaće snage. Na sve s vatrometom planiramo utrošiti oko 20.000 kuna, što je primjereno prilikama – kaže gradonačelnik Antun Korušec.

Daruvar će se, pak, pobrinuti samo za vatromet, a ponudu hrane, pića i glazbe predao je u ruke Daruvarske pivovare i nekolicine gradskih ugostitelja, te će umjesto 40.000, koliko se do sada uobičavalo trošiti, izdvojiti upola manje.

Čazmanci će tijekom prosinca uživati u gradskim aktivnostima poput božićnoga sajma, izložbi, koncerata, a silvestarsku će noć moći provesti na otvorenom uz pratnju gradskih tamburaša i kupice kuhanoga vina, za što će se iz gradske blagajne, kaže gradonačelnik Dinko Pirak, izdvojiti oko 10.000 kuna.

Grubišnopoljce, kojih se redovito ispred zgrade gradske uprave skupi nekoliko stotina, uz kuhano vino i čaj svirkom će u Novu godinu uvesti sastav Hot stuff, a Turistička će zajednica za tu veselicu iskeširati oko 15.000 kuna.

– Ne planiramo koncerte i spektakle, jer situacija nije za razbacivanje. Građani će moći plesati uz domaće tamburaše i topli napitak – kaže garešnički gradonačelnik Velimir Žunac, dodajući da troškovi ne bi smjeli prelaziti 15.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije