Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka o pokolju svinja zbog gripe dobila nezgodan epilog

Bez svinja Kairo pliva u smeću

svinja
Reuters
20.09.2009.
u 17:11

Sada su na ulicama tone otpada, a vlasti ne znaju kako ga se riješiti, i smeće sada predstavlja veći i opasniji problem od onoga koji je predstavljala svinjska gripa.

Pokolj svinja u Egiptu zbog straha od svinjske gripe dobio je sasvim neočekivanu posljedicu – ulice glavnoga grada Kaira doslovno su zatrpane smećem zato što više nema svinja koje bi pojele te goleme količine organskoga otpada.

Sada su na ulicama tone otpada, a vlasti ne znaju kako ga se riješiti, i smeće sada predstavlja veći i opasniji problem od onoga koji je predstavljala svinjska gripa.

Vlasti su čak angažirale strane kompanije da prikupljaju smeće. Te su tvrtke posvuda po Kairu postavile kontejnere i kante, ali uzaludno. Stanovnici Kaira uopće nemaju naviku iznositi smeće izvan kuća zato što su im do sada na kućni prag dolazili egipatski kršćani i odnosili smeće. Oni su odvajali organski otpad i davali ga svinjama, a ostatak bi reciklirali.

No, sve njihove životinje su pobijene pa sada nemaju za koga sakupljati organski otpad. Bivši sakupljači smeća, koji su to jedini radili u Kairu, vlastima poručuju da su njihove svinje pobili pa neka se sada sami pobrinu za smeće i njegovo sakupljanje.

Ključne riječi

Komentara 1

CA
calif
14:14 21.09.2009.

haha, koja priča :-) nema fašizmu ni rasizmu mjesta nigdi i tko god ga se lača mora platit cijenu na koju ziher nebi pristo da ju zna unaprijed. baš me zanima jel u planu totalno uništenje svih oblika života osimim čovjeka pa da konačno živimo na miru i guštamo. ne trebam ni spominjati da je panika i mržnja spram svinjama baš jaka kod muslimana koji gledaju kako kršćani uzgajaju svinje i da su nakon pomora svinja svi bili na postkoitualnoj pljugi ko nakon linča jer eto pokazali su tim zlim životinjama, svinjama i kršćanima di im je mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije