Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNICI NA TERENU UKLANJAJU KVAROVE

Bez struje 1300 korisnika u Petrinji te po 200 u Glini i Sisku

Krenula je druga duga noć u razrušenoj Petrinji
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/5
30.12.2020.
u 20:22

U Zagrebu je napajanje vraćeno svim korisnicima koji su prijavili nestanak električne energije

Na području Petrinje i okolice jučer su izvan pogona ostala tri dalekovoda s pripadajućih 79 trafostanica, poručili su iz HEP-a. Pojasnili su da je čitava srednjonaponska mreža u funkciji, ali je zbog uništene niskonaponske mreže u Petrinji i okolnim selima bez opskrbe još uvijek oko 1300 korisnika. Na području Gline napajanje nije imalo oko 200 korisnika.

Na području Petrinje i Gline uništeno je više od 20 transformatorskih stanica. Na području Siska i okolice bez napajanja je ostala još jedna trafostanica koja opskrbljuje oko 200 korisnika. Radnici HEP-a nastojali su jučer prespajanjima u mreži što prije omogućiti opskrbu preostalim korisnicima. Iz HEP navode da je danas na terenu angažirano više od 150 montera iz Elektre Sisak i tri susjedna distribucijska područja – Zagreb, Križ i Karlovac.

>> VIDEO Pogledajte prizor iz epicentra današnjeg potresa: Zemlja se doslovno otvorila

U Zagrebu je napajanje vraćeno svim korisnicima koji su prijavili nestanak električne energije te opskrba u čitavom gradu funkcionira normalno. Napomenuli su da učestali naknadni potresi i nadalje dovode do novih lokalnih prekida napajanja i potrebe za dodatnim intervencijama, koje se odvijaju u vrlo složenim uvjetima jer je pristup energetskim objektima otežan. Iz HEP-a i dalje apeliraju na građane na područjima na kojima se otklanjaju kvarovi da radi vlastite sigurnosti i uspješne provedbe uključenja napona ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije