Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skromno

Bez premijera i predsjednika RH obilježili Dan hrvatskog Sabora

Boris Šprem novi predsjednik Sabora (1)
Patrik Macek/PIXSELL
30.05.2012.
u 16:26

Točno su 22 godine da smo ovdje mi neki, ima nas još živih, ušli u Sabor, kazao je bivši predsjednik Sabora Luka Bebić

Skromnom proslavom obilježen je Dan hrvatskog Sabora, a među malobrojnim gostima nije bilo ni predsjednika RH Ive Josipovića ni premijera Zorana Milanovića. Predsjednik Sabora Boris Šprem okupljenima je kazao da je 30. svibnja 1990. iz temelja promijenjen život u Hrvatskoj te da je pokrenut niz političkih procesa u cijelom području jugoistočne Europe.

– Bio je to početak stvaranja potpuno nove političke geografije, a ujedno i moderne, demokratske, neovisne i samostalne hrvatske države utemeljene na vladavini prava i tekovinama zapadne demokracije – rekao je Šprem i dodao da izmjenama Poslovnika o radu želi vratiti povjerenje građana u mogućnost parlamentarne demokracije.

Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić kazao je da će ugled Sabora u javnosti biti bolji kada se o njemu bude pisalo kritički i objektivno.

– Točno su 22 godine da smo ovdje mi neki, ima nas još živih, ušli u Sabor. To je jedan lijepi jubilej i svi ljudi postaju tada po svim zakonima punoljetni – rekao je Bebić.

Komentara 8

OB
-obrisani-
17:06 30.05.2012.

mi imamo više povjesnih datuma...nego...TRI Amerike...

LI
linalena
17:42 30.05.2012.

30.05.2012. u 17:37h arutokingtomi je napisao/la: Malo si pobrkao datume ( i godine) i događaje. Ugodan dan ti želim.

OB
-obrisani-
17:00 30.05.2012.

povijesni datum.....880-ti...po redu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije