Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
valter flego

'Bez države i njezinih mjera, neće biti ni brodogradnje'

Valter Flego
Dusko Marusic/PIXSELL
10.09.2018.
u 15:28

'Naš je stav o tom pitanju jasan i nedvosmislen od samog početka jer mi želimo da Uljanik opstane, da se nastavi s brodogradnjom i proizvodnjom te da se očuvaju radna mjesta'

Istarski župan Valter Flego rekao je u ponedjeljak nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) kako od Vlade, koja će iduću sjednicu održati u četvrtak u Puli, očekuje da predstavi dugoročno i održivo rješenje za brodogradnju i brodogradilište Uljanik, što je, po njegovim riječima, "i njezin zadatak".

Valter Flego
1/24

 "Tražimo od Vlade ozbiljan i odgovoran pristup temi Uljanika jer više nema vremena ni mjesta okolišanju i odugovlačenju. Krajnje je vrijeme da se Vlada jasno očituje želi li proizvodnju, industriju i brodogradnju. Naš je stav o tom pitanju jasan i nedvosmislen od samog početka jer mi želimo da Uljanik opstane, da se nastavi s brodogradnjom i proizvodnjom te da se očuvaju radna mjesta", rekao je Flego u izjavi za Hinu.

Istaknuo je da Vlada mora hitno omogućiti uvjete za održivu brodogradnju te uspostaviti zaštitne mehanizme za državna jamstva, kao što čine i ostale zemlje u Europi.

"Bez države i njezinih mjera, neće biti ni brodogradnje", poručio je istarski župan, koji očekuje da će Vlada na sjednici u Puli, kako je rekao, prepoznati kvalitetu i značenje istarskih projekata te poduprijeti njihovu realizaciju. Osim nedvojbenog određenja prema budućnosti Uljanika, Flego očekuje i potpisivanje ugovora kojim se omogućava početak gradnje punog profila dionice istarskog ipsilona od Rogovića do tunela Učke, da se prihvate razvojni projekti i programi pulskog Sveučilišta te da se određeno neperspektivno vojno zemljište dodijeli općinama i gradovima u Istri, poput bivše vojne zračne luke.

"Osim toga, očekujem, kako je prije par dana u Puli najavio ministar Kujundžić, davanje jamstva za 300 milijuna kuna kredita kako se ne bi ugrozio nastavak gradnje bolnice. Tražit ćemo nadoknadu troškova za sanaciju onečišćenja Raškog zaljeva te da se hitno proglasi projekt pulskoga Pomorskoga putničkog terminala strateškom investicijom od važnosti za Republiku Hrvatsku", istaknuo je Flego.

Također je rekao da je Istarska županija u vezi s pripremom za sjednicu Vlade svim istarskim gradovima i općinama poslala zahtjev da dostave svoje prioritetne projekte, čija realizacija ovisi o državi.

>> Pogledajte video prosvjeda u Puli - Prosvjed radnika Uljanika

Komentara 9

CM
carlo.maldini.96
15:56 10.09.2018.

sad kad vam je Jakovčić uništio Uljanik i za mito ga dao frendu Končaru, sada državo pomaži

RI
rightside
15:37 10.09.2018.

e moj flego,, koliko ti ono miliona eura imas na rajfajzen banki?? 4 ili 7? i onda bi ti da drzava pokriva ono sta vasi lopovi pokradu tako da i dalje mozete krast?? flego,,zasto npr tebi ljudi ne vjeruju vise, zasto mileticu ne vjeruju?? zato jer ste lopovi i samo na svoje guz... mislite,, po meni to sve treba rasvjetlit dorh i uskok (ne vas pulski negio onaj pravi,,jer za ovog se je vidjelo "kako radi" u slucaju sticenja miletica u svezi sa smrcu djevojke koja se "cjeli dan trovala plinom sjedeci za sporetom i pustajuci plin"))))) tako da lijepo vratite novce pokradene istri i ulozite to u brodogradnju,,i nema sanse da uljanik propadne,,

I1
ing-12345
16:52 10.09.2018.

Kako neće biti brodogradnje u Hrvatskoj.? Ima je u Splitu i Trogiru a IDS na čelu sa Jakovčićem, Miletićem i Flegom su opljačkali i uništili Uljanik a uništenje 3. Maja su napravili zajedno sa SDP-ovim diktatorom Obersnelom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije