Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrdnje oca

‘Bez dokaza su optužili moju kćer za lažnu dojavu o požaru’

vatrogasci1
pixsell
30.07.2010.
u 14:14

Policija odgovara: "Tijekom istrage sakupili smo dovoljno informacija za osnovanu sumnju i podnijeli kaznenu prijavu. Sada o svemu odlučuje DORH".

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv moje kćeri zbog lažnog predstavljanja preko mobitela, iako nikad nisu utvrdili da je to bila upravo ona. Još gore je što je terete za izlazak vatrogasaca na teren zbog požara koji se nikad nije dogodio – tvrdnje su oca 17-godišnjakinje iz okolice Krnjaka, protiv koje je policija nedavno podnijela kaznenu prijavu zbog širenja lažnih vijesti. 

Vatrogasce nisu vidjeli 

– Pozvali su me na informativni razgovor u policiju i pitali me koristimo li broj mobitela 0911137837, na što sam odgovorio da imamo četiri broja, no ne i taj te da mi nije poznato tko ga koristi. Kasnije nikad nisu dokazali da je moja kćer zvala s tog broja. Navodno je jedan policajac nazvao taj broj, a djevojka s druge strane predstavila mu se imenom moje kćeri. Navodno je rekla da telefon ne može dati roditeljima jer nije kod kuće. No, policija kasnije nije provjerila je li upravo riječ o mojoj kćeri, nalazi li se u kući ili ne – ispričao je otac malodobne djevojke. 

Tvrdi i to da vatrogasci uopće nisu izašli na teren jer ih ni on ni susjedi nisu vidjeli na navodno dojavljenoj adresi, iako je ta kuća samo pedesetak metara udaljena od njihove kuće. Djevojčin otac kaže da njega i njegovu kćer optužuju i blate susjedi koji su, za razliku od njega, “česti gosti” policije i zatvora, a njihova su djeca izbačena iz škole. 

U policiji ne žele komentirati tvrdnje oca prijavljene maloljetnice, a naglašavaju da je u službenom priopćenju i podnesenoj kaznenoj prijavi rečeno sve. 

Istraga policije

– Tijekom kriminalističkog vještačenja došli smo do dovoljno saznanja i podataka koji su stvorili osnovanu sumnju da je 17-godišnjakinja iz Krnjaka uputila lažni poziv vatrogascima. Zato je kaznena prijava zbog širenja lažnih vijesti ili tvrdnji proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, jer je riječ o maloljetnici. Oni dalje odlučuju o cijelom tom slučaju. Mogu potvrditi i da je PU karlovačka od Javne vatrogasne postrojbe zaprimila prijavu o pozivu i izlasku ekipe na teren – rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Komentara 2

JM
ja-ma
20:19 30.07.2010.

Ovo ne smije proći pa čak i da je klinka zbilja zvala vatrogasce.Tako ja mogu kupiti karticu nazvati i reći da sam bilo tko npr.susjed koji mi se zamjerio.

KI
kilkenny
08:53 02.08.2010.

Bogme ako se to ide na ovaj nacin otkrivati, svatko bi se mogao zabrinuti, recimo kupis broj, nazoves hitnu, vatrogasce.. kur... pal.... i deres se zbog nekog \"hitnog\" slucaja. A poslije kada te nazovu predstavis se ko ministar... :))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije