Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Bevanda: Nije problem dan RS-a, nego medijska "antihrvatska histerija"

Vjekoslav Bevanda
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.01.2019.
u 13:58

„Posjet hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavio antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora"

Ministar financija Bosne i Hercegovine i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je u petak kako je problematiziranje sudjelovanje članova njegove stranke na proslavi "dana Republike Srpske" 9. siječnja u Banjoj Luci proizvod "antihrvatske histerije" koju, kako tvrdi, potiču mediji.

Bevanda je, uz predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, također bio u Banjoj Luci 9. siječnja na manifestacijama priređenim u povodu obilježavanja praznika kojega je Ustavni sud BiH još 2015. godine proglasio neustavnim, no u posebnoj izjavi koja je medijima tim povodom dostavljena iz njegova ureda u Ministarstvu financija BiH on tvrdi kako u tome nije bilo ničega što bi trebao biti problem.

On smatra kako se tim povodom u medijima povela "neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja" i da je time nastavljena "antihrvatska histerija u BiH". Za Bevandu je sve što se zbivalo u Banjoj Luci 9. siječnja "benigni događaj" koji je iskorišten za nove napade na njegovu stranku.

Posjet hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavio antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman surađivati za dobrobit svih “, izjavio je Bevanda koji smatra kako je zastrašujuće to kako se ponašaju predstavnici bošnjačkog naroda te s koliko se mržnje istupa u javnom prostoru.

Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor“, smatra Bevanda te poziva da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.

„Moj rad i političko djelovanje temelje se na izgradnji povjerenja i čvrste suradnje s onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne obitelji i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati povjerenje i korektan odnos“, izjavio je ministar Bevanda.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:21 11.01.2019.

A što bi bilo da je Željko Komšić bio na "danu rs?!"

Avatar Croatino
Croatino
14:43 11.01.2019.

Ne mogu razumiti izjave Covica I Bevande, par zar ih nije sram? OK, moramo se kad tad pomiriti i sa srbima i sa muslimanima, ali otici na ceremoniju koja je protuustavna, koja slavi genocide I protjerivanje svih ne-srba iz RSS i generala koji je granatirao Sibenik. Znaci to kritizirati je anti-hrvatsko i siri mrznju? Dosad sam mislio da je Komsic najodvratniji „hrvat“ u Bosni, ali Covic i ovaj Bevanda ocigledno ne prepustaju prvo mjesto tako jednostavno Komsicu.

MI
Milan1
14:34 11.01.2019.

Bevanda ne seri. Covic je dolio ulje na vatru ionako losih hrvatsko-bosnjackih odnosa.. Zar ti Bevando, Covici, kurci-palci ili kako se vec zovete, mozete slaviti nastanak nakaradne velikosrpske tvorevine. Zahvaljujuci nastanku tzv rs, Hrvati su ocisceni sa 49% prostora BiH.. To slavite sa bracom cetnicima? Jesu li clanovi vasih obitelji sa vrecicama u ruci, napustali svoja ognjista da bi spasili gole zivote? Naravno da nisu. Vas cekaju vasi apartmani i kuce na obali i stanovi u Zagrebu. I sad ste politicari i drzavnici koji plesu zikino kolo i jebe vam se za hrvatske interese. Nije nicija do zore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije