Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Beus Richembergh: 'GLAS zahtijeva reviziju tzv. Vatikanskih ugovora'!

Goran Beus Richembergh
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.08.2017.
u 09:45

Ta se praksa razmahala zahvaljujući postojanju tzv. Vatikanskih ugovora, svojevrsnoga konkordata kakav ne postoji u ni jednoj drugoj europskoj državi, napisao je Beus Richemberg

Bivši istaknuti HNS-ovac, danas jedan od osnivača GLAS-a Goran Beus Richembergh, na svojem je Facebook profilu reagirao na komentare o sekularnosti države koji su posljednjih dana u medijima.

- Pokušaj osporavanja sekularnosti države iz crkvenoga vrha nije ništa drugo nego nastojanje da se nakaradnim tumačenjem Ustava opravda raširena praksa kršenja te ustavne vrednote, napisao je Beus Richembergh.

- Ta se praksa razmahala zahvaljujući postojanju tzv. Vatikanskih ugovora, svojevrsnoga konkordata kakav ne postoji u ni jednoj drugoj europskoj državi kojim je Katoličkoj crkvi zajamčen ne samo privilegiran položaj u odnosu na druge vjerske zajednice nego i društvena pozicija koja Crkvu pretvara u politički faktor, napisao je Beus Richemberg te dodaje kako se "GLAS zalaže za reviziju Vatikanskih ugovora, odnosno za njihovo usklađenje s odredbama Ustava RH i praksom ostalih zemalja članica EU."

Komentara 26

DU
Deleted user
10:08 28.08.2017.

Samo ti kmeči, Tahire.

DU
Deleted user
10:02 28.08.2017.

srbi su uvijek kmečali na Vatikan ...a vidim pojedini političari u HR pokušavaju se dodvoriti svojoj glasačkoj mašineriji

DU
Deleted user
10:19 28.08.2017.

eh, kad se potegne pitanje revizije diploma i doktorata clanova partije........al tahir zbog toga ne treba brinuti......nit ima diplome niti doktorata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije