Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba kritizira

Beus: Ne očekujte od Popijača da vam kaže koliko je nesposoban

\'gradska...zgb...28.08.2003. nezaposleni u redovima u hrvatskom zavodu za zaposljavanje u zvonimirovoj ul. snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
16.02.2011.
u 13:36

- S ovom Vladom ne možemo ništa pametno promijeniti i vrijeme je za izbore - zaključuje Beus Richembergh

Skrivanje broja nezaposlenih osoba koji se popeo na čak 344.326, ali i uporno odbijanje ministra gospodarstva Đure Popijača na tiskovnoj konferenciji da javno kaže tu brojku, zgrozilo je ne samo javnost nego i oporbene saborske zastupnike.

- Očito ne žele priznati da je tako visok broj nezaposlenih jer time priznaju i poraz svoje dosadašnje gospodarske politike. Od skrivanja i zatvaranja očiju pred problemom ne mogu nikome pomoći, a ponajmanje ljudima koji svaki dan ostaju bez radnih mjesta, koji ostaju bez stanova jer ne mogu plaćati kredite i koji sve više završavaju na Zavodu za zapošljavanje ili sustavu socijalne skrbi - poručila je esdepeovka Milanka Opačić.

Za Gorana Beusa Richembergha iz HNS-a čudan Vladin potez je razumljiv jer je podatak o nezaposlenosti jedan od najvažnijih indikatora jesmo li još uvijek u dubokoj krizi ili iz nje izlazimo.

- Da je nezaposlenost stagnirala ili pala, budite sigurni da biste tu informaciju dobili za minutu- kaže Richembergh. Dodaje i kako je ministra Popijača objavljena brojka jako zapekla jer je na čelu resora koji je neposredno zadužen i za tržište rada.

- Prema tome, nemojte očekivati od njega da kao najodgovornija osoba u Vladi za tu lošu vijest bude veseo i da vam trči u zagrljaj govoreći zapravo koliko je nesposoban. Cijela Vlada bi se trebala povući jer je to jedno zajedničko područje, područje odgovornosti. S ovom Vladom ne možemo ništa pametno promijeniti i vrijeme je za izbore - zaključuje Beus Richembergh.

I dok oporba kritizira skrivanje nezaposlenih, bivši sindikalist, hadezeovac Boris Kunst brani Vladu jer ona, kaže, nema što skrivati, ali se kao i ministar Popijač ne usuđuje reći koliko je nezaposlenih u Hrvatskoj.

- Ja vam teško mogu to reći. Bolji podatak može vam dati ravnateljica Zavoda za zapošljavanje - kaže Kunst. Nije želio odgovoriti ni na pitanje zašto ministar ne zna "magičnu brojku". To treba, dodaje, pitati njega.

- Ali činjenica je da je nezaposlenost još uvijek u blagom rastu i ja vjerujem da će sada početi opadati s obzirom na to da se očekuju pojedini investicijski projekti koji će se pokrenuti. I kada izlazite iz krize, nezaposlenost je zadnja koja se korigira jer trebate prvo stvoriti preduvjete da se otvaraju nova radna mjesta- objašnjava Kunst.

- Zato naprosto ne vjerujem da će nezaposlenost dostići brojku od 350 tisuća. Sjećamo se vremena kad je nezaposlenost bila i više od 420 tisuća, no isto tako moja je poruka poduzetnicima da je Vlada stvorila sve uvjete i preduvjete, ali i oni trebaju unutar svojih udruga stvarati uvjete da se otvaraju nova radna mjesta kroz projekte kojima bi se kandidirali za sredstva iz pristupnih fondova - kaže Kunst.

Komentara 70

OB
-obrisani-
13:55 16.02.2011.

... objašnjava Kunst...O B J A Š N J A V A ! ? ! ? ! ? ! ? ! ? ! pa taj ne zna objasnit kako trambajem s Trešnjevačkog placa do Dubrave....joj pevrnuo sam se od smijeha

OB
-obrisani-
13:57 16.02.2011.

Kunst objašnjava istom kvalitetom kako i ja tipkam (pogledati ispod) Joooj još me drži cerek

Avatar morski covik 1
morski covik 1
15:35 16.02.2011.

gotovi smo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije