Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLES U VARAŽDINU

Besplatno pogledajte plesnu razglednicu grada i plesni film

ina sladić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.02.2014.
u 11:45

Plesna video razglednica “Pozdrav iz Varaždina” je svojevrsna kratka priča grada ispričana pokretom i plesom.

Centar za izvedbene umjetnosti Varaždin nastavlja sa plesnim poslasticama kojima će, kako kažu “častiti Varaždince tijekom cijele godine”.

U petak, 14. veljače, tako će od 17 i 30 sati u varaždinskom Kinu Galerija za zaljubljenike u ples predstaviti prvu plesnu video razglednicu te plesni film, a ulaz na oba događanja je besplatan.

- Plesna video razglednica “Pozdrav iz Varaždina” je svojevrsna kratka priča grada ispričana pokretom i plesom. Koreografiju je osmislila auvremena koreograkinja Melita Spahić Bezjak, te sa suvremenim plesačicama Irenom Tomašić i Inom Sladić prenijela svoj doživljaj grada u ovaj kratki film - poručuju iz CIU te ističu kako je ovo tek prva plesna razglednica Varaždina u nizu, odnosno početak dugoročnog projekta koji će se razvijati u smjeru plesno-turističke inovacije u obliku online razglednica grada i smartphone aplikacije.

Nakon plesne razglednice posjetitelji će moći pogledati plesni film „Streetcar“. Autor polusatnog filma je Nicholas de Pencier, kanadski redatelj i producent, a film je u Varaždin stigao zahvaljujući suradnji sa selektoricom Nelom Sisarić, direktoricom IKS Festivala, međunarodnog festivala suvremenog kazališta u Splitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije