Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorist pred sudom

Salah Abdeslam šuti i ne želi surađivati s vlastima u Parizu. Obitelji žrtava bijesne

Salah Abdeslam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.05.2016.
u 18:27

Jedini preživjeli terorist optužen za krvave napade u Parizu na prvom je ročištu odlučio ne iznositi svoje spoznaje o napadima

Nakon što je jutros pod najvećim mjerama sigurnosti doveden iz strogo čuvanog zatvora Fleury-Mérogis u palaču pravde u središtu Pariza jedini preživjeli džihadistički terorist optužen za krvave napade 13. studenog prošle godine, Salah Abdeslam odlučio se braniti šutnjom. Točnije, iskoristio je svoje pravo da na današnjem ročištu pred sucem ne da nikakvu izjavu, već će to, prema riječima njegova odvjetnika Franka Bertona, učiniti naknadno.

Podsjetimo, Salah Abdeslam je, nakon potrage koja je za njim trajala puna četiri mjeseca, uhićen u Bruxellesu 18. ožujka ove godine. U Francusku je izručen 27. travnja i od tada je u samici strogo čuvanog zatvora, a današnji izlazak pred istražnog suca prvo je saslušanje u nastavku istrage o terorističkim napadima u kojima je poginulo 130 osoba u glavnom gradu Francuske. Iako je uoči saslušanja njegov odvjetnik najavio kako će Abdeslam surađivati s istražiteljima, to se na ovom saslušanju nije dogodilo, što je posebno naljutilo odvjetnike žrtava napada.

– Ako taj čovjek ima imalo savjesti, surađivat će sa sudskim vlastima i pomoći im da do sličnog napada i novih žrtava više nikad ne dođe – kazao je odvjetnik obitelji poginulih Gérard Chemla.     

>> Salah Abdeslam, jedini preživjeli terorističke skupine, optužen i zatvoren u Francuskoj

Komentara 9

Avatar Baroudeur
Baroudeur
17:34 20.05.2016.

Vratili ga u samicu jer odbija da prica. Naravno kad mu se obracas sa :"Gospodine..." To smece treba "pokloniti" Rusima pa ne samo da bi pricao nego bi cak pjevao i plesao!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
20:30 20.05.2016.

Malo waterborading, pa da vidite ... Pjevao bi taj meni!

SB
silvia_bilic
19:33 20.05.2016.

Pocinjem ih shvacat ! Eu stanovnistvo je tolko izretardirano laznim humanizmom i prihvacanjem tudibaca te pravima zlicinaca da su ovakvi preko potrebni da nas probude prije nego se nakote !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije