Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoćno sredstvo naručivanja

Beroš: Platforma funkcionira, početkom tjedna cijepit će se naručene osobe

Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.04.2021.
u 14:08

– Osigurali smo dovoljne količine, svi koji se žele cijepiti apsolutno to mogu. Naš zadatak jest animirati one koji su kod kuće – kaže Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade komentirao je probleme platforme "Cijepise" te odgovorio kako će na red doći mladi koji su se već prijavili. 

– To je treća faza. Prvo moramo cijepiti sve iz druge faze. Očekujem od građana koji su se prijavili da odgovore na e-mailove koji su im poslani da sutra možemo evidentirati koliko će ih doći – rekao je i ponovio kako je platforma samo jedan od sustava naručivanja. 

– Promišljamo kako doći do onih koji u ovom trenutku još nisu iskazali interes. To su oni koji sjede kod kuće i dvoume se. Osigurali smo dovoljne količine, svi koji se žele cijepiti apsolutno to mogu. Naš zadatak jest animirati one koji su kod kuće – kaže Beroš i dodao je kako mu je danas javljeno da platforma funkcionira.

– Sad ćemo vidjeti odaziv tih građana i zato apeliram na sve one koji su se prijavili da provjere svoje e-mailove i odgovore. Platforma je samo dio tog informatičkog rješenja, samo jedna od deset funkcionalnosti – rekao je. 

– Ne mislim da dosad nije bilo dobro jer smo cijepili s onim što je bilo na dispoziciji. Sad nam dolaze veće količine i moramo mobilizirati snage na terenu – kazao je te naveo kako platforma tek sada mora dokazati svoju vrijednost. 

– Nalažem hitno ispravljanje pogrešaka. Primjerice, broj telefona. Netko postoji u platformi gdje je upisan krivi broj – naveo je ministar kao jedan od problema koji se rješava.

Svi građani, koji se žele cijepiti, mogu prijaviti kod svojih liječnika obiteljske medicine, telefonskim putem pozivnom centru na broj 0800 0011 ili u županijskim zavodima za javno zdravstvo, prijavom elektroničkim putem izravno na platformu cijepise.zdravlje.hr, a uskoro i putem sustava e-Građani. Dakle, otvoreni su svi kanali za prijave, a ove informacije građani mogu pronaći i na mrežnim stranicama Vlade RH www.koronavirus.hr, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te županijskih Zavoda za javno zdravstvo, ističu iz Ministarstva.

- Pitanje funkcioniranja platforme u javnosti je podignuto na razinu nacionalnog problema, a riječ je o samo jednom od kanala prijave i evidentiranja zainteresiranih građana za cijepljenje - kaže Beroš i nastavlja: „Platforma radi i odgovorit će svojim zadacima, posebno u trećoj fazi cijepljenja kada u sljedeća dva mjeseca trebamo cijepiti sve punoljetne građane koji nisu obuhvaćeni prioritetnim skupinama.

Navodi kako je funkcionalna te kako bi u ponedjeljak trebala biti cijepljenja 891 osoba naručena putem "Cijepise", a u utorak njih više od tri tisuće

Sva cijepljenja bit će i ubuduće obavljana, kao i do sada, u svim sastavnicama zdravstvenog sustava, počevši od liječnika obiteljske medicine, kojih je u Hrvatskoj više od 2.200, potom na mjestima koje organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, županijski zavodi za javno zdravstvo i zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Isto tako, prema potrebama, organizirat će se i dodatna mjesta za masovno cijepljenje.

Iz Ministarstva su danas istaknuli i da su svi dionici programa cijepljenja dužni u najkraćem roku unijeti u centralni e-Cijepni karton Republike Hrvatske e-CIJEPIH sve građane koji su cijepljeni jer je to uvjet za potpunu funkcionalnost svih dijelova digitalnog sustava, te za izdavanje Digitalnih zelenih certifikata za hrvatske građane. Svi oni koji su do sada cijepili građane, a iz bilo kojeg razloga još uvijek nisu sve cijepljene osobe upisali u registar, prema zahtjevu ministra zdravstva, dužni su to učiniti u najkraćem roku.

– Imam podršku premijera. Uzburkana su vremena i ne bih bio dobar kapetan broda da razmišljam o odlasku – kazao je ministar te se zaključno osvrnuo na antivaksere u Hrvatskoj. 

– Antivakserski pokret prisutan je svugdje u Europi i sve zemlje biju bitku na svoj način. Mislim da je kampanja potrebna i da dodatno razvijamo svijest o potrebi cijepljenja. Zadatak je naglašavati važnost i potrebu cijepljenja – rekao je. 

 

VIDEO Istraživanje odgovorilo: Tko su antimaskeri u Hrvatskoj?

Komentara 14

DU
Deleted user
15:10 29.04.2021.

Turistička sezona je sve bliže, kada navale turisti ovoga ćemo pokazivati kao atrakciju. Jedinstveni primjerak koji laže sam sebi i vjeruje.

PR
PrimoracRi
14:29 29.04.2021.

Pomoćno sredstvo uhljebljivanja kažeš....

MI
Mislav28
14:25 29.04.2021.

Adzovci i na tome ste lovu uzeli, koliko ste milijuna kunića spremili u svoj džep?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije