Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO AKTUALNOSTI

Vili Beroš: Moramo biti oprezni, postojala je realna šansa da nam se dogodi Italija

Vili Beroš
Foto: Edvard Susak/PIXSELL
24.05.2020.
u 20:34

Vezano za dom za starije u Splitu kaže da zdravstvena inspekcija u funkcioniranju zdravstvenog aspekta nije pronašla neka odstupanja u radu i sa zdravstvenog aspekta nije bilo propusta.

Ministar zdravstva Vili Beroš smatra kako nema vremena za slavlje te da je potrebno biti i dalje oprezan, no isto tako da i brojke koje su bile jučer i danas mogu pokazivati jenjevanje epidemije. 

- Svi govore i o drugom valu, a riječ je o novoj bolesti i moramo biti oprezni i nastojati biti korak ispred - komentirao je Vili Beroš  za N1 dobre brojke oko broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Kaže da postoje striktno epidemiološki kriteriji oko proglašenja kraja epidemije

- Po broju zaraženih i aktivnih slučajeva smo ok, ali otvaramo se, dolaze turisti, pa mislim da bi bilo prerano u ovom trenutku proglasiti kraj epidemije - navodi. Ističe da nijednu mjeru nisu donosili naprečac i sve su brižno balansirane i donesene su u pravom trenutku, što pokazuju rezultati.

- Kada je postignuta određena razina epidemiološke sigurnosti, zbog svih segmenata života i gospodarstva morali smo početi postupno otpuštati mjere. Mislim da u tome nije bilo pogrešaka jer je u ovom trenutku epidemiološka situacija iznimno dobra. No jasno je da moramo biti jako oprezni i pratiti zbivanja u Hrvatskoj i izvan nje i biti u mogućnosti brzo se prilagoditi novim okolnostima -  rekao je Beroš.

- Postojala je realna šansa da se dogodi Italija, preopterećenost zdravstvenog sustava i velik broj preminulih, to smo na sreću izbjegli i to je bila osobno moja najveća bojazan."

Osobno se nada da će virus otići u povijest, a ako ne ode, kaže, morat ćemo se naviknuti na novo normalno i suživot s virusom. Vezano za turiste kaže da moraju brzo reagirati ako dođe drugi val pa će određeni kapaciteti i dalje biti na raspolaganju, poglavito duž Jadrana. Ističe da je zdravstveni sustav pokazao i snagu i fleksibilnost.

O Splitskom domu za starije i nemoćne

Vezano za dom za starije u Splitu kaže da zdravstvena inspekcija u funkcioniranju zdravstvenog aspekta nije pronašla neka odstupanja u radu i sa zdravstvenog aspekta nije bilo propusta.

- U ovom trenutku Općinsko državno odvjetništvo provodi izvide pa ćemo vidjeti. Stručne službe ministarstva u ovom trenutku nisu spremne dati izvješće jer su u tijeku izvidi ODO-a", kaže i dodaje da je riječ o stvarima koje je već u nekoliko navrata iznio na presicama.

Komentirao je i izborne liste HDZ-a i naveo kako je on timski igrač i kako se nada da će se prepoznati njegov rad. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
20:40 24.05.2020.

Dobro, a koje je onda ministarstvo zataškalo iznesenu činjenicu da je upravo doktorica koja je dolazila u starački dom u isti donijela koronu, i to zato što je od strane Beroševog ministarstva bila raspoređena na dežurstvo u stacionar za oboljele od korone gdje se zarazila, i onda je zarazila osoblje i štićenike u domu? To nije propust?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
20:52 24.05.2020.

Moramo biti oprezni, postojala je realna šansa da nam se dogodi dugogodišnji fijasko sa EU ulazkom i da čemo mi balkanci Schengen i Euro zonu sanjati još decenijama i diviti se europskim susjedima.

DU
Deleted user
22:42 24.05.2020.

Vrijeme če pokazati dali je postojala realna opasnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije