Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJBOLJE NE POZDRAVLJATI SE'

Beroš objasnio zašto je rukovanje puno opasnije od doticanja laktovima

Zagreb: Konferencija Stožera civilne zaštite RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
29.07.2020.
u 18:07

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.

"Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe", kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta Vlade. Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.

"Zna se što podrazumijeva bliski kontakt -  a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije", rekao je ministar Beroš.

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.

"Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar", rekao je Milanović.

 

>> VIDEO Capak najavio mjere za povrtak u škole

Komentara 12

KR
krademoimiloradaljubimo
18:29 29.07.2020.

Poštedite nas ovih hadezeovskih lažljivaca i lopova.

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
18:41 29.07.2020.

HDZovci najvise vole 'ličko rukovanje'.

HŽV
13:13 30.07.2020.

HDZ ovi alpinisti su puno opasniji od covid 19....HDZ virus se širi noson u schupak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije