Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CJEPIVO SIGURNO

Beroš o procjeni EMA-e: Koliko god nas ova odluka čini zadovoljnima, ne smije biti razlog opuštanju

Vili Beroš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 18:36

- Pokažimo da znamo i možemo bolje! - poručio je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je komentirao procjenu Europske agencije za lijekove o sigurnosti cjepiva protiv koronavirusa britansko-švedske tvrtke AstraZeneca.

- EMA je odlučila: AZ cjepivo protiv COVID-19 je sigurno i nema jasne povezanosti s poremećajima zgrušavanja. Koliko god nas ova odluka čini zadovoljnima, ne smije biti razlog opuštanju. Mjere i cijepljenje najučinkovitije je uporište protiv epidemije. Pokažimo da znamo i možemo bolje! - poručio je Beroš.

Podsjetimo, u četvrtak poslijepodne održana je konferencija na kojoj je izvršna direktorica EMA-e Emer Cooke istaknula da su njihovi stručnjaci sve dokaze detaljno proučili.

- Došli smo do jasnog znanstvenog zaključka: ovo je sigurno i učinkovito cjepivo. Cjepivo nije povezano s povećanim rizikom od tromboemboličkog incidenta. Preporuka je da se jasnije ističu moguće nuspojave, a pokrenut ćemo i dodatne istrage o ovim rijetkim slučajevima - rekla je izvršna direktorica EMA-e Emer Cooke.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Uvode se besplatne COVID putovnice

Komentara 11

Avatar renac
renac
18:42 18.03.2021.

Daj vise si naporan imas srece sto je narod ovakav nikakav inace bi frcalo perje na sve strane.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
18:40 18.03.2021.

Mi smo skroz opušteni, za vas ne znam.

MI
Miaka
19:33 18.03.2021.

Kad netko tko ima više bolesti se još i zarazi virusom i umre onda lažu umro je od covida a kad umre od cjepiva onda kažu umro je pd bolesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije