Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ IMA KONKURENCIJU?

Beroš o izborima za gradonačelnika Zagreba: 'Uvijek postoji opcija'

Vili Beroš
Foto: POOL
1/2
11.05.2020.
u 22:42

Istaknuo je kako je on ponajprije liječnik i ministar zdravstva i da želi biti krajnje funkcionalan, ali da se treba znati da je on član Vlade, dio HDZ-a i provodi njihovu politiku.

U izuzetno kratkom periodu ministar Vili Beroš postao je jedan od najprepoznatljivih političara u zemlji, a njegov rad u Nacionalnom stožer za civilnu zaštitu za vrijeme pandemije koronavirusa itekako se urezao u pamćenje građana. Kako popuštaju mjere i život se vraća u normalu, ministar Beroš najavio je kako će se suočiti s jednim od vječnih problema hrvatskog zdravstva - listama za čekanje. 

- Već je u tijeku jedna sistemska analiza onoga što je bilo napravljeno i na osnovi tih elemenata nadam se da ćemo biti u mogućnosti unaprijediti cijeli bolnički sustav. Dakle, nije samo riječ o listama čekanja, riječ je o organizacijskom modelu i primarne zaštite i bolnica i financiranja. Tako da su to sve elementi s kojima se jedva čekam suočiti, a koliko ću biti uspješan, to ćemo vidjeti, ali neke elemente i energiju imam - ispričao je ministar za RTL. 

Na pitanje hoće li vas moći ocijeniti i na lokalnim izborima i želi li biti gradonačelnik Zagreba, kazao je: - O tome još nismo razgovarali, te teme su pred nama u dužem vremenskom periodu.

VIDEO: Večernjakov online panel "Suživot zdravstva s novim koronavirusom"

Istaknuo je kako je on ponajprije liječnik i ministar zdravstva i da želi biti krajnje funkcionalan, ali da se treba znati da je on član Vlade, dio HDZ-a i provodi njihovu politiku i da će ako mu stranka dodijeli neke druge zadatke za koje bude smatrao da ih može izvršiti da će na to pristati i to u interesu hrvatskih građana. 

Upitan postoji li opcija, odgovorio je: - Uvijek u životu postoji opcija.

Ministar je komentirao i dvije odluke Nacionalnog stožera koje su izazvale najviše prijepora u javnosti: zabranu rada nedjeljom i dopuštanje misnih slavlja prije, primjerice, dopuštanja proba u kazalištima. 

Ja ću vam reći sljedeće - od prvog trenutka sva smo svoja razmišljanja i ideje bazirali na epidemiološkim preporukama. Ja kao ministar uopće nisam puno razmišljao i odlučivao o tome koje mjere kad, struka je iznjedrila što i kako. A kad smo kod nedjelje, vi znate da je mobilnost građana jedan od većih faktora širenja infekcije pa nedjelja kao dan kad ne rade ljudi, škole, vrtići ... čak se i nametnula kao logičan izbor da dodatno smanjimo tu mobilnost - naveo je Beroš. 

Komentara 1

RE
realisticki
06:28 12.05.2020.

Dobro je odglumio brižnog ministra zdravstva, pa se sada nada i drugim glavnim ulogama u režiji HDZ-a. Interesantno je da se lječnici vole bavit politikom i borbom za fotelje. Gdje tada nestaje njihova lječnićka i moralna dužnost, koja se sastoji u tome da se brinu o zdravlju građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije