Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTA

Beroš: Ne mogu reći da će 1. veljače doći do popuštanja, to će ovisiti o brojnim faktorima

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2
Davorin Visnjic/PIXSELL
14.01.2021.
u 23:27

- Načelno govorio sam o proljeću, ali realnije je očekivati imunitet krda do ljeta jer je potrebno cijepiti 70 posto populacije za to - rekao je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da u ovome trenutku ne može reći da će 1.2. doći do popuštanja. To će, kaže ministar, ovisiti o epidemiološkoj situaciji, ali i brojnim drugim faktorima.

- Ako će i doći do relaksacije, ona će btii postepena, u ovom trenutku još nemamo redoslijed - kazao je ministar pa otkrio da će jedna od prvih stvari koja će se dozvoliti biti sportske aktivnosti, pogotovo one koje se odvijaju vani.

"Točnije mi smo na 344 novooboljela u 14 dana na 100.000 stanovnika pa još nismo ispod 300. Evo zašto naši epidemiolozi izbjegavaju taj famozni semafor. Upravo zato jer broj novozaraženih nije jedini parametar. Nije isto ako se otvarate u zimu ili po ljeti, nije isto ako imate mutant u virusu u okruženju, nije isto ako je incidencija različita u okruženju, a ona raste u nekim susjednim zemljama. Prema tome niz je parametara", rekao je Beroš za RTL.

"Inzistiranje na određenoj orijentacijskoj brojci, ona je oko 300, ali u ovom trenutku oprez je potreban iznad svega. Ova dobra epidemiološka situacija nudi optimizam, ali isto tako ohrabruje na putu kojim moramo ići dalje. Situacija u Europi nije dobra, pojava mutanta virusa nije dobra, sve su to faktori koje moramo uzeti u obzir prilikom odluke o relaksaciji mjera", poručio je Beroš.

Komentirajući činjenicu da imamo najveći pad broja novozaraženih, kazao je da su odgovorno ponašanje građana, kao i mjere, polučili rezultate.

- Načelno govorio sam o proljeću, ali realnije je očekivati imunitet krda do ljeta jer je potrebno cijepiti 70 posto populacije za to - rekao je Beroš vezano uz cijepljenje.

Pojasnio je i tijek cijepljenja, odnosno kada bi mladi trebali btii cijepljeni.

- U našem planu imamo sedam prioritetnih skupina. Sedma su mlađi koji nemaju neke zdravstvene probleme i realno je da će se oni krajem ožujka, početkom travnja početi cijepiti - poručio je Beroš.

 

>> VIDEO Markotić: Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu!

Komentara 15

DR
Drx
23:38 14.01.2021.

Čekam dan kada će odgovarati ovi koji provode ovaj zločin

ME
mentar
23:45 14.01.2021.

Jedna od metoda u logorima je bila držati apsolutni strah i neizvjesnost,pa su čuvari izvršavalii tkz.lažna streljanja..sve u cilju lomljenja čovjekovog duha..danas to gledate od ministra Beroša.

NE
neboiznadzagreba2
23:50 14.01.2021.

Krdo!?! U našem "neznanstvenom" dobu to se zvalo kolektivni imunitet, no otkad smo ovce, postali smo krdo ( čak nismo dostojni ni "stada").

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije