Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBA SE PRIDRŽAVATI PRIORITETA'

Beroš naložio ispitivanje cijepljenja preko reda: Ti slučajevi zaslužuju najoštriju osudu

Zagreb: Ministar Vili Beroš dao je iizjavu medijima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
11.02.2021.
u 22:00

Svi oni pojedinci koji su iskoristili pravo cijepljenja na štetu drugih morat će se suočiti s moralnom odgovornošću pred hrvatskom javnošću , poručio je Beroš

Ministar Vili Beroš osudio je slučajeve cijepljenja 'preko reda', poput onoga rektora Damira Borasa i njegove supruge.

O tome je objavio duži status na Facebooku.

– Planom cijepljenja protiv covid-19, kojeg je usvojila hrvatska Vlada, osigurano je svakom punoljetnom građaninu naše zemlje besplatno cjepivo, te je određeno koje skupine građana imaju prednost u cijepljenju. Nositelj programa cijepljenja je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a za provedbu su zaduženi županijski zavodi za javno zdravstvo te za Grad Zagreb Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su dužni voditi računa o poštivanju redoslijeda cijepljenja. Sva opravdana odstupanja od utvrđenih prioriteta potrebno je obrazložiti, kao što su to bili slučajevi cijepljenja u Sisačko-moslavačkoj županiji poslije potresa u zaštiti zdravlja osoba koje su se tamo nalazile u to vrijeme. No, svi slučajevi prekorednog cijepljenja, poput onih koji se ovih dana navode u medijima, zaslužuju najoštrije osude, posebno ako je time netko od građana zakinut za svoje pravo. Ministarstvo zdravstva zatražit će da se ispitaju svi takvi slučajevi, a od svih onih koji su zaduženi za provedbu cijepljenja da se pridržavaju utvrđenih prioriteta. Svi oni pojedinci koji su iskoristili pravo cijepljenja na štetu drugih morat će se suočiti s moralnom odgovornošću pred hrvatskom javnošću – napisao je Beroš.

Planom cijepljenja protiv covid-19, kojeg je usvojila hrvatska Vlada, osigurano je svakom punoljetnom građaninu naše...

Objavljuje Vili BerošČetvrtak, 11. veljače 2021.
Ključne riječi

Komentara 12

ST
stefj
22:22 11.02.2021.

Ovaj je isto izgubio kompas. tvrdi da su svi jednaki, a podržao je kampanju cijepljenja političara, znači nisu svi jednaki... Isto tako, priča nešto o jednakosti kada se radi o okupljanjima, da bi istovremeno njegov pajdaš napisao kaznu udruzi ugostitelja za okupljanje, isto okupljanje koje je Plenković dao kao primjer u obranu okupljanja za misu Stepincu... Daleko smo od toga da smo svi jednaki, jako se dobro vidi koliko su neki jednakiji od drugih. Orwellova farma su amateri za ove naše...

Avatar madcap
madcap
22:12 11.02.2021.

Zaslužuje strogu osudu? Ne, zaslužuje da pljušte njihove ostavke. U protivnom, treba pljusnit tvoja.

HL
HV_LAKI102
22:48 11.02.2021.

Beros,kakis.Prodajete muda po bubrege hrvatskim gradanima.Nece ljudi da se cjepe vasim neprovjerenim cjepivom pa se vi koristite svim trikovima da namagarcite ljude.Cjepiva ima dovoljno,cuti u skladistima,a naj vjerojatnije da ce tamo i ostati kao i u slucaju pticije gripe,svinjske gripe itd.Bitange koruptivne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije