Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš: Majka Alemke Markotić imala je elemente za cijepljenje

Zagreb: Ministar Vili Beroš dao je iizjavu medijima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
16.02.2021.
u 20:25

Na pitanje o ruskom cjepivu, Beroš je otkrio da je razgovarao s ruskim veleposlanikom te je dogovorena suradnja, a sada treba pronaći način uvoza cjepiva u Hrvatsku.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako mu je kao ministru žao što je u fokusu tema cijepljenja preko reda, umjesto procjepljivanje što više građana.

- Kao što sam i ranije rekao, osuđujem takvo cijepljenje, nema mu tu mjesta. Postoji plan kojeg bi se trebalo pridržavati - rekao je Beroš i dodao kako nije bilo moguće predvidjeti takav tijek zbivanja. 

Na pitanje je li im Alemka Markotić nanijela političku štetu time što je cijepila svoju majku preko reda, kazao je sljedeće:  - Ona nije političar pa nije mogla nanijeti političku štetu. Njena majka spada u najugroženiju skupinu

Dodao je da ne vidi nikakvu političku odgovornost s obzirom na njezinu poziciju u Stožeru.

VIDEO: Uzavrelo na presici Stožera. Alemka Markotić: "Barem jedno od vas tu se cijepilo preko reda"

- Na svakome tko cijepi je da s aspekta svojih moralnih normi provede cijepljenje. Mislim da je profesorica Markotić imala elemenata za cijepljenje svoje majke, a je li to bio optimalni put – to ne mogu tvrditi niti se kao ministar mogu baviti pojedinim slučajevima - rekao je Beroš za Novu TV.

Nadometnuo je kako on nije nikog svog cijepio preko reda, te je ponovio da je zatražio od svih ustanova podatke iz registra o tome tko je cijepljen.

Na pitanje o ruskom cjepivu, Beroš je otkrio da je razgovarao s ruskim veleposlanikom te je dogovorena suradnja, a sada treba pronaći način uvoza cjepiva u Hrvatsku. 

- Ne znam je li dovoljno siguran način koji je upotrijebila Mađarska. Oni su pribjegli privremenoj upotrebi neodobrenog cjepiva što znači da postoji mogućnost razvoja određenih nuspojava - kaže te dodaje: - Sve je više dokaza da je učinkovito, ali trebali bismo pričekati i da je sigurno. Optimalno bi bilo da EMA odobri upotrebu. Ruski veleposlanik mi je kazao da dozvolu EMA-e očekuju možda početkom travnja, ali o tome će me redovito obavještavati.

 

Komentara 40

DU
Deleted user
20:54 16.02.2021.

Zašto gospođa majka nije čekala red kod svoje liječnice?

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
21:30 16.02.2021.

Naravno da je imala elementa za cijepljenje . Pa njena kćerka je ponosna vlasnica HDZ-ove članske iskaznica

KP
konzervativni_preporod
21:16 16.02.2021.

Pa vi birajte hdz-sdp da vam se smiju u lice dok se najprije pobrinu za svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije