Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVA NA PRIDRŽAVANJE MJERA

Beroš komentirao odbijanje maski u školama: 'Želio bih apelirati na zdravi razum...'

Ministar Beroš cijepio građane na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
16.09.2021.
u 21:10

U ovom trenutku, kako navodi, obveznog cijepljenja u zdravstvu neće biti

Porast broja novooboljelih od koronavirusa donosi nove izazove za zdravstveni sustav. Ministar zdravstva Vili Beroš navodi kako je Infektivna klinika gotovo puna, a poslao je i poruku osobama koje odbijaju nositi zaštitnu masku.

- Želio bih apelirati na zdravi razum. Naime, kao kad se vozimo avionom, želimo da upravlja pilot, a kad odemo negdje na ručak, željeli bismo da nam kuha kuhar, tako isto odgovore na ovaj globalni izazov moramo prepustiti struci. Jedino je struka ta koja može definirati naš odgovor na kretanje virusa. Ukoliko je HZJZ donio jasne upute koje se odnose na suzbijanje širenja COVID infekcije u školama, moramo ih se pridržavati. To je ujedno i stav europske i svjetske zajednice. Dakle, maske koje su komplementarne drugim mjerama, a to je održavanje distance i higijena, one apsolutno štite od širenja virusa - kazao je Beroš za RTL Danas vezano uz situacije u školama u Krapinskim Toplicama i u Sinju. 

U ovom trenutku, kako navodi, obveznog cijepljenja u zdravstvu neće biti. 

- Ne znam što nam nosi budućnosti. U svakom slučaju, naš stav od početka, već godinu i nešto je ne uvoditi striktne obaveze nego djelovati edukativno i mogućnosti kao što COVID potvrdom pokušavamo napraviti - rekao je te se osvrnuo na situaciju u bolnicama. 

- Infektivna klinika gotovo je puna. To je bio razlog što se sastala ekspertna skupina stožera i Ministarstva zdravstva i razradili smo, nešto modificirali plan za zagrebačku regiju dok je plan za ostale regije ostao isti. Spremni smo za povećanje brojeva, no iskreno se nadam da do većeg povećanja neće doći jer ipak moramo uzeti u obzir da smo postigli procijepljenost od 52,4 posto što bi moglo utjecati i na intenzitet i duljinu ovog 4. vala. Nadajmo se da će tako i biti - naveo je ministar.

VIDEO Beroš zaposlenima u zdravstvu: Na radno mjesto moći ćete doći pod jednim od tri uvjeta!

Komentara 12

LE
Lezerni
00:21 17.09.2021.

Zastitne maske? Ma kako da ne! Pa kad vec tako stite, cemu cjepiva onda? I nema obveznog cijepljenja? A ako se ne cjepis otkaz, testiranja su samo teorija, jer nitko ne moze mjesecno dati pola place za testove. Pokazat cemo vama "strucnjacima" na trgu Bana Jelacica sutra, Subota, sto mislimo o vama i vasim mjerama, prodane farmaceutske Jude!!

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
21:40 16.09.2021.

Beroš nakon što je primio tzv. "fake-cine" se sada ku*#či i apelira na zdravi razum da svi ostali budemo pokusne gvinejske svinjice! e pa neće ići! 😂😂😂

DU
Deleted user
23:35 16.09.2021.

a ti da zdravo razmišljaš nebi tamo kenjao i znojio se stalno ko odojak na ražnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije