Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJELI SUSTAV SE PRIPREMA

Beroš: KB Dubrava postaje bolnica za najteže slučajeve oboljelih od koronavirusa

Vili Beroš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
15.03.2020.
u 15:48

Sekundarni centri zbrinjavat će srednje teške bolesnike i na taj način bi osigurali pružanje neometane zdravstvene zaštite svim drugim građanima

KB Dubrava, u kojoj je dvoje liječnika pozitivno na koronavirus, evakuira se i bit će respiratorni internistički centar. To znači da će Dubrava postati bolnica za oboljele od koronavirusa i to one najteže slučajeve, a u tijeku je primitak dijela njihovih pacijenata u Vinogradsku, Merkur, Sv. Duh i na Rebro.

- Još prije desetak dana smo donijeli odluku da se u slučaju eskalacije stanja, koja je sad u tijeku, isprazni KB Dubrava i prilagodi novoj ulozi. Da bude primarni respiratorno intenzivistički centar za najteže bolesnike od koronavirusa koji će zahtijevati intenzivnu skrb uključujući i upotrebu respiratora. Stoga su izrađeni planovi da se bolnica isprazni i druge bolnice preuzmu hitnu medicinsku službu i dio bolesnika iz Dubrave - potvrdio nam je ministar zdravstva, prof. dr. sc. Vili Beroš.

Kako smo ranije naveli u petak je u Dubravi ispražnjena psihijatrija, a drugim zagrebačkim bolnicama poslana je obavijest da otpuštaju pacijente koji nisu životno ugroženi i koji su pri kraju liječenja.

To što će Dubrava biti u Zagrebu, jednako slijedi u Rijeci i Osijeku te će uz takve centre za najteže slučajeve oboljelih od koronavirusa pripremiti se i sekundarni centri.

- Sekundarni centri zbrinjavat će srednje teške bolesnike i na taj način bi osigurali pružanje neometane zdravstvene zaštite svim drugim građanima. S tim da naravno da u slučaju potrebe cijeli zdravstveni sustav uključit će se u zbrinjavanje infektivnih bolesnika - rekao je ministar zdravstva.

VIDEO Beroš o spremnosti Hrvatske i EU da odgovori na koronavirus

Ključne riječi

Komentara 3

GR
gravitacija
19:52 15.03.2020.

Čestitam, uvijek korak iza drugih a dva iza korone.

ZA
zagabria4
17:00 15.03.2020.

Ugodno sam iznenađen kvalitetom reakcijom dužnosnika specijaliziranih za to područje. Daje nade da se može u RH kad se hoće

Avatar Svarog
Svarog
16:45 15.03.2020.

Ovih dana stvarno se vidi kako su naši doktori i medicinski sustav vrhunski a to vrijedi i za ministra koji je zaista rijetkost u svijetu ministara. Veliko hvala ministru, našim ekspertima epidemiolozima Dr.Markotić i Dr.Capak - vrhunska ekipa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije