Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci zabrinuti zbog testiranja

Beroš Kacinu: Ne mijenjamo Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti

Ministar zdravstva Vili Beroš glasovao na glasačkom mjestu u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
13.08.2020.
u 18:52

Kacin: U RH testiraju manje nego u Sloveniji i, kad se razbole, turisti se radije vraćaju kući jer ne vjeruju hrvatskom zdravstvu

Žalosti me što će Hrvatska promijeniti Zakon o zaraznim bolestima nakon sezone godišnjih odmora, što je jako kasno,  kazao je glasnogovornik slovenske Vlade za COVID-19 Jelko Kacin  i tako opet iznio informaciju o Hrvatskoj o kojoj se ovdje ne zna ništa, ali – kako kažu ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a – o kojoj se i ne razmišlja.

– Zakon će promijeniti tek poslije 20. kolovoza – kazao je Kacin. Dok se objavi u službenim glasilima, sezona će biti gotova. No ministar zdravstva dr. Vili Beroš opovrgnuo je da Hrvatska planira skorašnje izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ni on, a kako je rekao, ni ravnatelj HZJZ-a dr. Krunoslav Capak o takvim izmjenama ne znaju ništa. U formalnoj proceduri ni u najavi plana zakonskih izmjena, prema podacima Ministarstva zdravstva, ne stoji spomenuti zakon.

Kacin je kazao i kako bi se broju zaraženih u Hrvatskoj trebali dodati i pozitivni Slovenci koji su se zarazili na odmoru te da bi se Hrvatska vrlo brzo mogla naći na crvenoj listi. Još se za susreta dvojice premijera Andreja Plenkovića i Janeza Janše prošlog mjeseca špekuliralo da bi Slovenija mogla Hrvatsku staviti na listu rizičnih i svojim građanima uvesti obaveznu samoizolaciju sredinom kolovoza, kako bi do početka školske godine eliminirali unošenje zaraze, no to je tada demantirano.

– U Hrvatskoj testiraju manje od nas i turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu pa, kad se razbole, radije se vraćaju kući – kazao je Kacin, uvjeren da će se sve to negativno odraziti na hrvatski turizam. 

Komentara 7

KO
Kokoiduhovi
11:16 14.08.2020.

Mislim da se svakako trebaju jako paziti i najbolje da ne dolaze u Hrvatsku dok god virus hara. Pa makar 2, 3, 5 godina da ne dolaze - to je zbog njihovog zdravlja. Mogu internet bankarstvom platiti našim firmama daa im održavaju, čuvaju i uređuju nekretnine u Hrvatskoj. Pa to nije problem.

BR
Branitelj2020
20:58 13.08.2020.

Nažalost Kacin je reako istinu. Takozvani HDZ eksperti mogu lagati Hrvatima ali ne mogu strancima. Tako da možemo vrlo skoro očekivati probleme na Slovenskoj granici zahvaljući ovom HDZ stožeru koji konstantno ne govori istinu.

AM
amaravic
21:14 13.08.2020.

Mi probleme na slovenskoj granici mozemo ocekivati jer je to tako. Slovenska politika. Osobno sam u turizmu i ove uspjesne rezultate mozemo zahvaliti drzavnoj politici. Okolis je previse ljubomoran/jalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije