Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deveti slučaj korone u Hrvatskoj

Beroš: Epidemiološka situacija je pod kontrolom ali zabrinjava me situacija u Italiji

Vili Beroš
Foto: PIXSELL
1/5
03.03.2020.
u 09:19

Dosad je pet slučajeva zaraze potvrđeno u Rijeci, tri u Zagrebu i jedan u Varaždinu

Potvrđen je novi slučaj zaraze na koronavirus u Hrvatskoj. Riječ je o pacijentu iz Varaždina. Zaraženi muškarac je vozač koji je odlazio po robu u Italiju. Dosad je pet slučajeva zaraze potvrđeno u Rijeci, a tri u Zagrebu.

Ministar zdravstva Vili Beroš otišao je u Varaždin.

"Epidemiološka situacija je pod kontrolom u Hrvatskoj, zabrinjava me situacija u Italiji gdje su zabilježena 342 nova slučaja zarazom koronavirusom", kazao je Beroš.

Beroš je rekao da se apsolutno razmatraju nove mjere. " Izvjesno je da ako RH jednostrano uvede takve mjere da one neće rezultirati adekvatnim učincima jer će onda drugim putevima isti ti transporti iz Italije ulaziti u Hrvatsku. Intenzivno sam u komunikaciju sa ostalim ministrima. Ako mi sami nešto napravimo, neće biti učinkovito", dodao je ministar prije odlaska u Varaždin, piše N1.

Ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da se nalazimo na neistraženom području. Od ponedjeljka navečer koronavirusom zaraženo je više od 90.000 ljudi u 73 zemlje i teritorija, dodao je.  "Nikad dosad nismo vidjeli takav respiratorni patogen koji se toliko jednostavno i brzo širi među ljudima, ali koji se može obuzdati pravim mjerama", kazao je Ghebreyesus.

Video: Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije