Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbija dati ostavku

Bernardić se odlučio boriti do samog kraja

Davor Bernardić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
12.09.2018.
u 22:45

Krene li Bernardić u izbacivanje neposlušnih, za to treba potporu vodstva i Glavnog odbora

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dao je intervju Novom listu i u njemu jasno kazao kako ostavku na koju ga se već tjednima u stranci poziva ne misli dati. Najavio je da će se boriti do kraja kako bi ostao na čelu SDP-a te je detektirao kako je interesna skupina onih koji uništavaju SDP i koja ne preza ni od čega njega prepoznala kao nekoga tko ugrožava njihove foteljaške interese.

– Ako sam tako notorno loš i nepopravljiv, kako im je tako teško osigurati ne baš prezahtjevne uvjete za moju legalnu i na statutu stranke utemeljenu smjenu? Lako i legalno to mogu odraditi, a ne cmizdriti po svim mogućim medijima i moljakati mene da sam odstupim– poručio je neistomišljenicima šef SDP-a.

Žestoko je “opalio” i po svom protivniku Zoranu Milanoviću.

– Moja je greška što sam u nakani da pomirim sve struje propustio članstvo suočiti s političkim nasljeđem moga prethodnika i njegovih sekundanata koji sada urlaju “držite lopova”.

A to je nasljeđe – zapuštenost organizacije, pasivizacija članstva, pasivnost lokalnih organizacija. Naslijedio sam i Klub koji je sastavio moj prethodnik, a čiji disidenti danas drže HDZ na vlasti.

Ovim ih putem podsjećam kako pad rejtinga počinje gubitkom dvaju parlamentarnih izbora u zadnje dvije godine i takvo stanje sam zatekao kad sam došao na funkciju predsjednika stranke. Većina onih koji danas galame, imali su tada priliku koju nisu znali iskoristiti. Ne da je nisu iskoristili, nego su skoro upropastili stranku – kazao je Bernardić.

Intervju je izišao dva dana prije nego bi se navodno trebao dogoditi sastanak Bernardića s dvojicom potpredsjednika SDP-a Zlatkom Komadinom, kojeg je posebno nahvalio u intervju, i Rajkom Ostojićem, a na kojem bi ga se trebalo navodno nagovoriti da podnese ostavku.

To od njih očekuje dobar dio vodstva stranke, ali i mladi načelnici i gradonačelnici koje su danima uvjeravali da će se kriza vodstva riješiti prije početka zasjedanja Sabora. S druge strane, tzv. pučisti intervjuom nisu iznenađeni te kažu kako im je od samog početka priča da će netko Bernardića uvjeriti da sam odstupi nije bila uvjerljiva.

Ono što se jedino sa sigurnošću sada zna je da će se u utorak dogoditi sjednica Kluba zastupnika te će se vidjeti hoće li se Bernardić ponuditi da bude šef Kluba. Stavi li tu odluku na glasanje, ona teško može proći, a u tom slučaju Bernardiću ne bi preostalo ništa drugo nego da krene u izbacivanje neposlušnih. Za to bi osim Glavnog odbora trebao dobiti i većinu na Predsjedništvu.

>> Pogledajte i intervju s Bojanom Glavaševićem

Ključne riječi

Komentara 18

KI
kintekunta
23:22 12.09.2018.

Bernardić, a i svi viđeniji SDPovci bi svi zajedno istovremeno trebali podnijeti ostavku na baš sve svoje funkcije već sutra ujutro, jer su svi postali najobičniji besprizorni sitnoklijentistički Sauche koji pomažu Plenkoviću da vlada samostalno Hrvatskom bez ikakvog pravog propitivanja ispravnosti ili pravne i zakonske utemeljenosti i odgovornosti za sve ono što je ova HDZ vlada loše ili bespravno napravila ili propustila napraviti. Dakle, Bero, niste vi sudbinski (ne)ODGOVORni prema nekoj šarenoj laži ideje "europske" socijaldemokracije ili samo prema članstvu svoje stranke ili prema nekom hipotetskom dobrom ili lošem povijesnom naslijeđu prijašnjih vaših stranačkih autokrata i njihovih odluka, pobjeda ili poraza, ODGOVORni ste prema građanima ove republike i cjelokupnom društvu što ste dragovoljno i dobrovoljno prestali obavljati kontrolnu i izgrađujuću ulogu glavne oporbene stranke prema jedinoj pravoj hobotničkoj metastazi ove urušavajuće Nekretnine, a ZNA SE predobro kako je službeno ime tog paklenog Hadesa! :) Nikoga ne bi trebalo u ovoj državi danas sutra ili za 10 godina zaprepastiti nekakva spoznaja da ste svi vi zajedno umočeni u ovaj CRO-Holding i podmazani raznim mastima na raznim anonimnim tekućim računima stranih banaka za relativno sitne pare, a samo da bi se ovaj tragikomični igrokaz propasti i općeg bankrota društva i države odvijao bez većih potresa. PRIJE KOLIKO GODINA TE JE BANDIT KUPIO, ili je to još i prije obavio prvi red klupe katedrale "Sv.Duha"?

ST
stefj
00:44 13.09.2018.

Ekipa koju je ostavio Milanović je prejaka, Milanović je poprilično oblikovao SDP prema sebi, na vrh je doveo poltrone koji su se osilili nakon njegovog odlaska, a Bero nema snage smijeniti ih i dovesti svoje... No, budimo realni, da Bernardić nema rijedak talent uvijek reći krivu stvar u krivo vrijeme, vjerojatno bi imao više pristaša u svojoj stranci...

ST
Stojko
23:11 12.09.2018.

E moj Bernardiću... Nije politika za tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije