Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

Plenković je potvrdio da stoji iza legalne pljačke. Neka se oglasi ili neka odstupi!

Davor Bernardić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
20.02.2018.
u 13:22

Predsjednik SDP-a govorit će o aktualnoj političkoj situaciji, ali i o Agrokoru, izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku...

Davor Bernardić u središnjici Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) sazvao je konferenciju za novinare na kojoj se uz njega pojavio i Ivo Jelušić, član predsjedništva stranke. Predsjednik SDP-a govorio je o aktualnoj političkoj situaciji, Agrokoru i izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku te Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nakon povlačenja kandidature Dalije Orešković.

– Ovo u Agrokoru samo je još jedan dokaz o legalnoj pljački u Hrvatskoj, a sve se događa u režiji vladajućih. Možda me premijer Andrej Plenković nije dobro čuo kad sam govorio o 141 savjetniku i izvlačenju pola milijarde kuna iz Agrokora. Pa izvanredni povjerenik Ante Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Merkelica i Putin zajedno. Pozivam Plenkovića da se oglasi i kaže što će učiniti za 27 tisuća djelatnica i djelatnika Agrokora koji strahuju zbog svoje sudbine. Još nismo vidjeli plan restrukturiranja ni način postizanja nagodbe jer nemamo ni stalno vjerovničko vijeće, nego privremeno – kazao je Bernardić i dodao:

Davor Bernardić
1/10

– Vrijeme je da premijer pokaže odgovornost. Mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići. Hrvatska treba premijera koji se neće skrivati petnaest dana. Ministrica Martina Dalić mora otići, a povjerenik Ramljak samo je njezina produljena ruka. Njega u Agrokoru drži još samo sporni ugovor o roll-upu.

Predsjednik SDP-a naglasio je kako je ministrica Dalić rekla da je pisala lex Agrokor.

– Podsjetit ću vas da je ona rekla da ga je pisala, a Plenkovićev osobni savjetnik Vladimir Šeks rekao je da premijer osobno stoji iza tog genijalnog uratka. Uostalom kasnije je i sam potvrdio da stoji iza njega. Situacija je jasna, Plenković je potvrdio da stoji iza legalne pljačke u Hrvatskoj – prozvao je Bernardić premijera.

Ivo Jelušić dodao je da je na Plenkoviću da se izjasni je li ga ministrica Dalić obmanula ili je sve znao.

- Danas je jasno kao bijeli dan da im je taj izbor bio nametnut i da se tu događao sukob interesa. Očito je i da je od početka njihov cilj bio da se kroz tvrtku za koju je Ramljak do jučer radio, izvlače milijarde iz Agrokora - poručio je Jelušić.

Bernardić se osvrnuo i na neizbor predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa nakon što ni Nataša Novaković ni Dalija Orešković nisu dobile dovoljno glasova.

- Zbog valjda jednog grama savjesti koji se pojavio kod vladajuće većine, nije došlo do izbora kandidatkinje za predsjednicu Povjerenstva za sukob interesa, Nataše Novaković, koja je inače, osobna prijateljica Plenkovićeva savjetnika za medije. Nekome je valjda proradila savjest, a glasovanje je pokazalo i da vladajući više nemaju parlamentarnu većinu. Oni ne žele neovisno pravosuđe, ne žele neovisno Povjerenstvo za sukob interesa. Zbog toga su i imali plan instalirati ženu koja je prijateljica premijerova savjetnika za medije - ustvrdio je čelnik SDP-a.

– SDP inzistira na tome da se poštuje zakon. U tome je glavna razlika između nas i HDZ-a i zato tražimo ponovno provođenje natječaja – naglasio je Bernardić.

Komentara 50

DU
Deleted user
13:50 20.02.2018.

Treba pitat Beru hoće li oni vratiti Agrokor Todoriću ako SDP dođe na vlast ili bi proglasili stečaj, s obzirom da sa ovakvim rješenjem nisu zadovoljni! Pa da vidimo kome obujci a kome opanci. neka jednom pokažu kčmu i kažu kako bi to oni rješili? 20 godina us pustili da državu i male proizvođače pljačka Todor strašni... bili oni sve male dobavljaće obavjestili da će svi, koji su poslovali sa Todoirćem, ostati bez svih svojih potraživnja?

GE
genex
13:36 20.02.2018.

bero, zašto vrijeđaš inteligenciju i ono malo birača koji još daju glas za vašu propalu partiju ? majke mi, kad čujem tvoje izjave, često se zapitam, je li ovaj čovjek normalan?

DU
Deleted user
13:27 20.02.2018.

Bero ne blebeći, kani se Plenkija i hvataj se rješavanja u Stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije