Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Barbanu

Bernardić: Predsjednik sam stranke do sljedećih parlamentarnih izbora

Davor Bernardić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
19.08.2018.
u 20:07

"Predsjednik sam stranke do sljedećih parlamentarnih izbora. Nakon toga, po statutu, polažem račune. Što se tiče stranke, ne brinite za SDP, sve će biti u redu", poručio je novinarima Bernardić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas se u Barbanu, gdje je nazočio 43. Trci na prstenac, na zahtjev novinara osvrnuo na svoju poziciju u stranci, istaknuvši kako je ona stabilna te kako je on predsjednik stranke do sljedećih parlamentarnih izbora.

"Predsjednik sam stranke do sljedećih parlamentarnih izbora. Nakon toga, po statutu, polažem račune. Što se tiče stranke, ne brinite za SDP, sve će biti u redu", poručio je novinarima Bernardić.

Osvrnuo se na stanje u hrvatskom turizmu i ocijenio kako "Vlada nije ni zaslužna kada turizam naraste niti isključivo jedina odgovorna kada turizam padne". Međutim, smatra Bernardić, ono što se danas radi je potpuni udar na hrvatski turizam s obzirom da su vezovi i porez na brodice poskupjeli deset puta, pokušava se udariti na paušalne iznajmljivače s pet puta većom cijenom dok se porez na dodanu vrijednost udvostručio i s 13 posto povećan je na 25 posto.

Davor Bernardić
1/7

"Ne postoji nikakva turistička strategija a sada se još kroz ove izmjene pokušava nametnuti dodatni harač za male poduzetnike i obrtnike koji drže hrvatsko gospodarstvo. To je zapravo jedna mjera koja tjera sve poduzetnike van zemlje. To ne smijemo dopustiti i ne smijemo olako preći", ustvrdio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić te dodao kako Vlada treba 'skrpati' proračun i to želi napraviti preko leđa onih najmanjih i najranjivijih.

"To je do samoga početka. Vlada štiti interese krupnoga kapitala a udara po najmanjima. To ne želimo dopustiti. Vlada je dvije godine prespavala probleme u Uljaniku, a suvlasnik je. Nije shvatljivo kako se dvije godine ne rješavaju problemi u Uljaniku. To se jedino može  protumačiti da u interesu krupnog kapitala žele zatvoriti Uljanik i prenamijeniti zemljište. To je jedini mogući scenarij, to treba spriječiti" , poručio je Bernardić.

Ponovio je i stajalište kako ministar zdravstva Milan Kujundžić, nakon slučaja u Zaprešiću, "sasvim jasno mora otići".

"Ovo je bio događaj koji je prelio prepunu čašu problema u zdravstvenome sustavu. Nikada nećemo dopustiti da privatiziraju zdravstvo koje treba biti javno i besplatno i zbog toga Kujundžić treba otići", zaključio je šef SDP-a.

Pogledajte video koliko vrijede vozačke dozvole

Komentara 15

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
21:31 19.08.2018.

Svaka čast Bero! Desnica te obožava!Ne daj se!

DU
Deleted user
21:04 19.08.2018.

Ove godine (09. srpnja) Privlaka kod Zadra tražen smještaj za 4 osobe+jedno dijete za dva tjedna. Od pet lokacija gdje je bilo "Zimmer frei" ili "rooms" na 4 lokacije pitani smo sa ili bez prijave...….Odbili smo. "udar" koji je uzburkaoo strasti jučer i danas odnosi se upravo na takve. Pretpostavljam da i u ta četiri objekta ima direktora prijavljenih na minimalac. Takvima se hoće i takvima se treba stati na kraj. A Bernardić - taj jadni bedak niti ne zna o čemu blebeće!

Avatar quousque tandem
quousque tandem
20:34 19.08.2018.

Ne daj se Bernardiću, cijeli HDZ te podržava! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije