Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci IZABRALI

Bernardić pobijedio Jelušića i postao šef zagrebačkog SDP-a

bernardić, sdp (1)
Foto: Pixsell
1/12
30.05.2010.
u 19:43

Građanima Zagreba Bernardić je obećao da ih SDP neće iznevjeriti kao što ih nije iznevjerio zadnjih deset godina. No na pitanje zašto se SDP onda ispričao građanima, pokušao je izbjeći odgovor.

Novi predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a je Davor Bernardić. Mlada, tridesetogodišnja, partijska nada potukla je do nogu favorita vrha stranke Ivu Jelušića. Bernardić je dobio 2360 glasova (63,3 posto), a Ivo jelušić 1370 glasova ili 36,7 posto.

Dok je predsjednica izborne komisije Iva Prpić čitala rezultate, dvoranom središnjice gradskog SDP-a orilo se “Bero, Bero”. Istovremeno fotoreporteri “pucali” su prema glavnim akterima izbora koji su se, (ne)iskreno izljubili.

- Dragi moji ovo je još jedna pobjeda SDP-a. Na žalost, aktualna Vlada nema rješenja za izlazak zemlje iz krize, nema hrabrosti povući poteze za istinske reforme. Naš je zadatak pobjeda na parlamentarnim izborima i osigurati pobjedu našeg premijera Zorana Milanovića – rekao je Bernardić.

Bernardić: Između Skupštine i izvršne vlasti mora biti suradnje

Zagrepčanima je ponudio bolje sutra i promijene.
- Između Gradske skupštine i izvršne vlasti (Bandića) mora biti suradnje. Ukoliko te suradnje nema neću bježati od odgovornosti da taj problem riješimo – rekao je Bernardić a na naše pitanje hoće li rušiti Bandića na referendumu odgovorio je standarnom političkom floskulom:

“Svi klubovi u Gradskoj skupštini i Skupština Holdinga pokušali su pružiti ruku gradonačelniku. Ne prejudiciram ishod no ukoliko bude nemoguće surađivati SDP neće biti kriv”.

Građanima Zagreba obećao je da ih SDP neće iznevjeriti kao što ih nije iznevjerio zadnjih deset godina. No na pitanje zašto se SDP onda ispričao građanima, pokušao je izbjeći odgovor.

- SDP je napravio dobrih stvari, a bilo je i grešaka. Treba ih popraviti. Zato je bila isprika - kazao je. Poraženi Jelušić, koji je bio najavio da će dati ostavku na sve stranačke funkcije ako mu stranka ne da podršku na izborima, sinoć nije želio jasno odgovoriti hoće otići.

-U dva sam navrata htio podnijeti ostavku na mjesto dogradonačelnika. Prije predsjedničkih izbora i nakon izbora. No zamoljen sam da ostanem u interesu SDP-a. Nisam tu svojom voljom i to mi mjesto nije bitno, povući ću potez - najavio je Jelušić ne želeći reći je li taj potez ostavka.

Jelušić: Osjećam se kao Winston Churchill
Pokušao je pojasniti da je dogradonačelnik postao uz podršku stranke te da će, ako tu podršku opet dobije, ostati. No nije razjasnio gdje će provjeriti podršku članstva obzirom da je unutarstranačke izbore već izgubio. Unatoč porazu Jelušić se, kazao je, osjeća kao Winston Churchill.

- Ujedinio je naciju, dobio je rat, a onda je izgubio izbore – slikovito se izrazio Jelušić.

Na pitanje “Churchill je pobijedio Hitlera, a tko je bio vaš Adolf”, izbjegao je odgovor napominjući da je u zadnjih deset godina mnogo dao SDP-u, a posebice zadnjih šest mjeseci.

Bernardić, novi šef zagrebačkog SDP-a, unatoč molbama novinara da jasno odgovara i da kaže svoj stav, na sva je pitanja odgovarao floskulama koje je koristio i u vrijeme kampanje.

Milanović nije nazvao Bernardića, nego on njega
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije nazvao Bernardića da mu čestita na pobjedi već je to učinio nakon što je Bernardić telefonirao njemu. Za razliku od šefa stranke, predsjednik Republike Ivo Josipović je nazvao mladog kolegu da mu čestita na pobjedi za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Građani siti Bandića
Šefu stranke Zoranu Milanoviću važnije je od toga tko će pobijediti, iako mnogi tvrde da mu je Jelušić draži, sačuvati jedinstvo zagrebačke organizacije. Pogotovo nakon izborne kampanje u kojoj su padale teške optužbe na račun obaju kandidata.

– Svaka kampanja donosi teške riječi i kontroverze, ali odlika je velikih stranaka da zaboravi i ozbiljno krene raditi svoj posao. Mi smo pokazali da smo velika stranka i očekujem da gradski SDP odmah nakon izbora počne pripreme za veliku pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima – rekao je Milanović nakon što je glasovao u stranačkim prostorijama na Trgu žrtava fašizma.

– Nadam se da će i druge stranke, a pogotovo ova u susjedstvu (samo desetak metara dalje nalazi se i zgrada središnjice HDZ-a, nap. a.) svoje vodstvo birati na ovako demokratski način neposrednim izborima – rekao je. Svjestan je da im je u Zagrebu, nakon što su se riješili Bandića, kome i građani u sve većem broju okreću leđa, ostao još samo jedan protivnik - HDZ.

To potvrđuje i istraživanje NoveTV po kojemu je čak 58,5 posto ispitanika razočarano Bandićevom vladavinom u posljednjoj godini, a još 34,8 posto njih smatra da nije ispunio očekivanja.

O ostavci gradonačelnika
Jasno je da Zagrepčani žele nove izbore za gradonačelnika. Za tu opciju odlučilo se 50,4 posto ispitanika, njih 15,1 posto kaže da Bandić treba dati ostavku, a samo 21,7 posto da Bandić treba mandat odraditi do kraja.

Komentara 91

ST
standup
00:04 31.05.2010.

m-grizzly..20:23...-:))

BL
Bljakonja
21:58 30.05.2010.

Konačno jedna dobra vijest od komunjara... ...jer da je pobijedila ona nesposobna ulizica, koja je upropastila Cibonu i sve čega se taknula - bio bi to istinski sumrak u Iblerovoj crvenoj utvrdi.

DU
Deleted user
20:23 30.05.2010.

Ne bih se htio baviti instinktom za preživljavanje dipl. stručnjaka za ONO i DSZ i njegovim pol. ambicijama te stranačkim prepirkama. Međutim, ta persona je iz fotelje gradonačelnika \"prodriblala\" par teških blefova Zagrepčanima i Zagrepčankama, a koji svi odreda imaju gramziv motiv. Jedan od tih blefova je da će komunalije biti jeftinije kad budu objedinjene na jednu jedinstvenu uplatnicu ZG Holdinga. Drugi blef je vezan uz cijenu parkiranja i stalnu ekspanziju zona gdje se parking naplaćuje - i OŠ djeci je jasno o čemu se tu radi, a onim starijim dostaje informacija da je ZG parkiranje trenutno skuplje od parkiranja u Beču, a koji slovi kao jedna od TOP 5 metropola svijeta po skupoći. Pa kad se sve zbroji ( u smjeru gradske blagajne) i oduzme (iz džepova građana) - rezultat uopće ne čudi! Svaka sila za svog vijeka, a Bandić sada iskazuje ponašanje srednjoškolca koji čuči u disko klubu i iza ponoći duboko frustriran što su cure odavno otišle, a nesvjestan da su oko njega ostali samo tipovi nezgodne ćudi s kojima dijeli pripite frustracije i da je situacija opasna jer se predugo zadržao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije