Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na izvješće

Bernardić o Agrokoru: Kako je moguće da se, svih ovih godina, prikrije ovakav gubitak?

Davor Bernardić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
09.10.2017.
u 19:47

Šef SDP-a Davor Bernardić pita se pak kako je moguće da se, svih ovih godina, prikrije ovakav gubitak.

Martina Dalić, potpredsjednica HDZ-a, nakon objave konsolidiranog revizorskog izvješća o Agrokoru poručila je da su ti podaci u ogromnoj razlici u odnosu na ono što je prikazivao Ivica Todorić.

– Ta ogromna razlika jasno pokazuje zbog čega je Todorić zatražio primjenu zakon. Todorić i uprava vrlo su dobro znali kakvo je pravo stanje njihovih knjiga. Cijela Agrokor grupa bila je zrela za stečaj – kazala je M. Dalić.

Na pitanje tko je točno pisao lex Agrokor, Dalić je odgovorila da ga nije pisalo nijedno privatno odvjetničko društvo, nego ljudi iz Ministarstva gospodarstva, pravosuđa i drugi pravni stručnjaci.

Zakazao sustav

Božo Petrov, koji je pokrenuo cijelu priču oko Agrokora, rekao je da nema jednog žrtvenog jarca, nego da je u slučaju Agrokor zakazao sustav.

– Gdje je bila Hanfa, Ministarstvo financija, Porezna uprava i HNB? Most je prije šest mjeseci upozorio da Porezna uprava deset godina nije primirisala u Agrokor. Ali šest mjeseci se o svemu šutjelo, a šutjela je Hanfa, HNB, Porezna i Ministarstvo financija deset godina, to je prikriveni, organizirani kriminalni pothvat – rekao je Petrov pitajući se zašto Plenković štiti ministra Zdravka Marića.

Davor Bernardić
1/4

Šef SDP-a Davor Bernardić pita se pak kako je moguće da se, svih ovih godina, prikrije ovakav gubitak. Drži da su mu mnogi u tome pomagali i očekuje da se utvrdi odgovornost. Dodao je kako premijer mora odgovoriti na pitanja kao što su tko je pisao lex Agrokor, u kakvoj je vezi s njima, je li ga pisao strvinarski fond, kako je moguće da se ovakva situacija odvija u kompaniji... 

Petrov: Nema jednog žrtvenog jarca

Krešo Beljak: 'U ovom trenutku nisam spreman nekome vjerovati, pogotovo ne nekome koga je HDZ doveo na neku funkciju'

Božo Petrov: ' 'Nema jednog žrtvenog jarca, u slučaju Agrokor zakazao je sustav. To je kriminalni pothvat'    

Martina Dalić: 'Agrokor je bio spreman na stečaj. Todorić je znao stanje stvari, zato je i aktivirao zakon o izvanrednoj upravi'  

   

Komentara 15

KL
Klarahrv
20:02 09.10.2017.

Ha,ha, koji lik. Dok je Bere neće SDP-njare na vlast.

BI
Binga01
20:00 09.10.2017.

Pitaj Lalovca ili Milanovića ili možda Grčića ako je to išlo godinama?

DU
Deleted user
22:26 09.10.2017.

Da , kako je to promaklo postenoj koalicijskoj [SDP] vladi ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije