Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon HSS-a i HSU-a

Bernardić najavio mogućnost koalicije s još dvije stranke

Davor Bernardić
Damir Spehar/PIXSELL
13.05.2017.
u 18:15

Šef SDP-a osvrnuo se na situaciju oko Agrokora Bernardić te rekao da bi za hrvatske građane bilo najbolje da povjerenje i stabilnost 'pronađu na prijevremenim izborima'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je danas u Bjelovaru kako postoji mogućnost da ta stranka, nakon HSS-a i HSU-a, koalira s HNS-om i IDS-om.

"Krećemo s HSS-om i HSU-om, a kasnije ćemo nastaviti s našim partnerima, HNS-om i IDS-om", rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na bjelovarskoj tržnici, gdje je govorio na temu minimalnog udjela poljoprivrednih proizvoda OPG-ova  na policama trgovačkih centara te  o Zakonu o državnom poljoprivrednom zemljištu, koji je u javnoj raspravi.

Ustvrdivši kako je "sada očito" da su premijer Plenković i ministar Marić znali za situaciju u Agrokoru, Bernardić je rekao da bi za hrvatske građane bilo najbolje da povjerenje i stabilnost 'pronađu na prijevremenim izborima'.

Odluku Vlade da odobri DORH-u, na njihov zahtjev, pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru smatra "spinom pred lokalne izbore".

"Ne može se DORH podmazivati da bi radio svoj posao, mora raditi neovisno i nitko na njega ne može imati politički ili bilo kakav drugi utjecaj", izjavio je Bernardić.

Tvrdi kako se  štite uvozni lobiji a ne štite se domaći proizvođači.

"Ovo je vlada interesa, krupnih interesa i uvoznih lobija a ne interesa građana", rekao je Bernardić. Dodaje da bi minimalna zastupljenost hrvatskih poljoprivrednih proizvoda na policama svih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj trebala biti 40 posto.

Komentara 1

BR
Brontops
21:13 13.05.2017.

Bernardic je politicki "srednjoskolac" s jedva prolaznim ocjenama. Partija SDP u rasulu koja poput Petrova nema program ali isto tako kao Petrov i Grmoja bombardira hrvatsku javnost optuzbama bez supstance. Nedoraslima se ne smije pruziti prilika da vode drzavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije