Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon šest mjeseci kritika

Bernardić ima tim za Agrokor, želi konkretne mjere i rješenja

davor bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
29.10.2017.
u 23:00

SDP je kao svoje rješenje krize u Agrokoru gurao prijedlog da se izmjenama Stečajnog zakona omogući super senior financiranje

Iako je lex Agrokor donesen prije pola godine, unutarstranačke trzavice u SDP-u kočile su da se ta stranka toj temi posveti maksimalno. No polako dolazi do promjene.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odlučio je formirati tim stručnjaka koji su dobili zadatak pratiti situaciju vezanu za Agrokor i koji će, za sve što se bude događalo u koncernu, ne biti samo kritični, nego i nuditi konkretna rješenja.

Na Vladi je odgovornost

A u timu su se, što je i logično, našli stranački ekonomski stručnjaci i bivši ministri Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić, Boris Lalovac, ali i pravnik Orsat Miljenić koji će situaciju analizirati s pravne strane, a koji je ujedno i predsjednik saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Inicijativa za pokretanje tima za Agrokor pokrenuta je, doznajemo, na sjednici Predsjedništva stranke održanoj u četvrtak, a već u petak u 13 sati održan je i prvi radni sastanak skupine. Skupini će se, doznajemo, priključiti “u hodu” još neki stranački stručnjaci poput šefa Savjeta za gospodarstvo i profesora Ekonomskog fakulteta Josipa Tice, ali i člana Predsjedništva stranke Ive Jelušića.

– Ideja je da se daju određena rješenja i da se situacija oko Agrokora detaljno analizira, da se vidi i prati što se događa i da se ne kritizira samo kritike radi – kaže nam jedan član radne skupine.

I naš drugi sugovornik iz tima kaže da će SDP nastojati biti konstruktivan, ali i napominje kako ne treba zaboraviti da su oni opozicija, a na vladajućima je da riješe situaciju i, na kraju krajeva, i odgovornost.

Dobra strana pokretanja tima je i što će stranka, kada je Agrokor u pitanju, dobiti jasne i precizne stavove o tom pitanju čime će se izbjeći i opasnost da svatko u stranci govori svoje ili da se, jer ne zna stavove stranke, libi uopće istupati na tu temu.

A s obzirom na dosadašnje događaje oko Agrokora, stavovi članova SDP-ova tima za Agrokor, a o čemu se i razgovaralo na prvom sastanku, potpuno se podudaraju.

davor bernardić
1/18

– Mi mislimo da je roll-up kredit na granici i doista je vrlo upitno je li sve skupa bilo zakonito ili nije. Upitno je i je li taj kredit uopće povoljan, a ono što je apsolutno neprihvatljivo u cijeloj priči jest to da se Knighthead fond našao kao najjači igrač u budućnosti Agrokora – kaže naš izvor iz SDP-a. Problematično im je, dodaje, i što još uvijek nema plana restrukturiranja Agrokora niti se to, kaže, može i očekivati od fonda kao što je Knighthead.

– Vlada treba ponuditi uvjerljiviji plan budućnosti Agrokora, a ono što će SDP raditi jest da će se usmjeriti na spašavanje radnih mjesta i gurati inicijativu da se pod svaku cijenu omogući pristup našim ulagačima, domaćim igračima, koji su dokazani u prehrambenom biznisu i koji su pokazali da imaju i volju i želju preuzeti odgovornu ulogu u cijeloj priči. Knighthead fond je došao samo uzeti lovu i pobjeći – kaže naš sugovornik iz SDP-a.

Izmjene Stečajnog zakona

Inače, SDP je odmah nakon što je pukla kriza u Agrokoru kao svoje rješenje gurao prijedlog da se izmjenama Stečajnog zakona omogući super senior financiranje da bi u kompaniju stigao svjež novac, da se zaštite radna mjesta i omogući prioritet naplate malim dobavljačima. Bili su protiv lex Agrokor. No zakon je, kaže naš sugovornik, tu, na snazi je, kao i lešinarski fondovi, kao i roll-up kredit i jedino što im preostaje jest da se na to koncentriraju.   

Komentara 13

PP
plavac plavi
23:59 29.10.2017.

Evo Bernardićevog tima, ne samo za spas Agrokora, nego i za spas Hrvatske, s njim na čelu!! Maras, Stazić, Fred Matić, GlavaševićGlasnovac,....Ekipa iz snova!! Sposobni su za sve-upropastiti!!

NA
navijeke
23:42 29.10.2017.

Ma koji tim? Nema Bernardić ni ono kupusište iz kojeg je izvaljivao bedastoće, bezuspješno se pokušavajući prikazati dečecom iz naroda.

GE
genex
23:42 29.10.2017.

hahahahahahahahahahhahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije