Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve treba digitalizirati

Bernardić: Hrvatskoj potreban potpuni restart, glomazna administracija više nije potrebna

Članovi SDP-a položili vijence na grob Ivice Račana povodom obljetnice smrti
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/14
29.04.2020.
u 11:16

Drži i da, bez obzira što je koronavirus na neki način zasjenio sve hrvatske probleme, oni s tim virusom neće otići.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je poručio kako je Hrvatskoj danas potreban potpuni restart.

„Hrvatskoj je potreban potpuni restart. Hrvatska se jednostavno mora promijeniti. Mi smo danas svjesni da stvari koje su vrijedile prije tri mjeseca više ne vrijede, svjesni smo i da glomazna administracija Hrvatskoj više ne treba”, rekao je Bernardić novinarima nakon što je, povodom obilježavanja 13. godišnjice smrti Ivice Račana, zajedno s izaslanstvom SDP-a položio cvijeće i zapalio svijeće na Račanovu grobu.

Virus će otići, a problemi će ostati

Bernardić smatra kako zemlju treba potpuno digitalizirati i povećati domaću proizvodnju i kapacitete jer Hrvatska, kako je rekao, više ne može živjeti samo od turizma i potrošnje uvoznih proizvoda.

Drži i da, bez obzira što je koronavirus na neki način zasjenio sve hrvatske probleme, oni s tim virusom neće otići.

Članovi SDP-a položili vijence na grob Ivice Račana povodom obljetnice smrti
1/14

„Virus će otići, a problemi koji smo imali kao zemlja će ostati. Oni će samo biti još teži i dublji”, ocijenio je.

Govoreći o Račanu istaknuo je kako je on bio borac za istinske demokratske vrijednosti i europski put Hrvatske.

 „Prije svega on je bio vizionar, reformator i borac koji u najtežim trenucima svog političkog djelovanja nije odustajao mada je ponekad trpio i nepravdu te je često i na sebe preuzimao i najopasnije stvari”, poručio je.

Račan je istinski reformator, skroman čovjek i pošten političar

Naglasio je i da je Račan prije svega bio skroman čovjek te pošten političar.

Naveo je i kako je on najzaslužniji za uspostavu demokracije u zemlji i raspisivanje prvih višestranačkih izbora, prelazak iz polupredsjedničkog u parlamentarni sustav što je bolje za zemlje poput Hrvatske te za njezin europski put.

Bernardić je kazao i da je Račan vodio i najuspješniju vladu u hrvatskoj povijesti jer je u njegovu mandatu zabilježen kumulativni rast od gotovo 20 posto u četiri godine, a stope rasta bile su više nego u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Sloveniji.

Uz to, njegova vlada sagradila je najmodernije autoceste u Europi, potakla gospodarski rast, a plaće i mirovine su narasle za više od 50 posto te je ojačala i civilne institucije. 

„On je bio istinski reformator. Čovjek koji je bio definitivno ispred svog vremena”, rekao je.

Poručio je i da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti progresivnu politiku i politiku okupljanja.

Ivica Račan rođen je 24. veljače 1944. u Ebersbachu u Njemačkoj, a umro je u Zagrebu, 29. travnja 2007. 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
12:13 29.04.2020.

Vi ste bili najgora vlada u povijesti ne Hrvatske nego svijeta, a ti i dalje ni sam ne razumiješ što govoriš i lupetaš, jedino što znaš je naučiti napamet 5 rečenica i ponavljati ih ko papagaj jedno te isto svaki dan nevezano o kojoj se temi govori- ali ne brini se, nećeš biti premijer nikada smutljivče

IT
itisa
12:19 29.04.2020.

bero imaš li ti srama. jado jadni sve se zna što je tvoj račan bio i što je radio. ti kao i svi partizani laž i samo laž. i od toga živite. tifusari

DU
Deleted user
12:38 29.04.2020.

Danas je godišnica smrti generala Janka Bobetka junaka domoviskog rata,o tome vl ne ma članak. Janko Bobetko je sto puta više dao za Hrvatsku nego Račan, ali se danas o tome ne piše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije