Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK SDP-A

Bernardić: 'Danas je otkriveno da je premijerova desna ruka umočena u aferu s vjetroelektranama'

Rijeka: Davor Bernardić u sklopu izborne kampanje predstavio kandidate s liste RESTART koalicije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
30.06.2020.
u 13:52

"Nevjerojatno je da svjedoci još uvijek nisu pozvani na ispitivanje. To je nešto što sam pitao jučer na sučeljavanju premijera Plenkovića, ali naravno nije dao odgovor kao ni na niz drugih pitanja".

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je u sklopu predizborne kampanje boravio u Osijeku s nositeljima lista Restart koalicije iz slavonskih izbornih jedinica.

Čelnik oporbe obratio se i medijima pričavši o programu i nositeljima lista, a posebno se osvrnuo na današnju naslovnicu tjednika Nacional koji tvrdi da afera Vjetroelektrane seže sve do Tene Mišetić, zamjenice predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića.

Naime, Nacional posjeduje dokumente koje tumače da je USKOK pokušao zataškati upletenost premijerove desne ruke u aferu zbog koje su HDZ-ova Josipa Rimac i ostali akteri završili u pritvoru. 

"Današnje pisanje nekih medija potvrđuje da afera Vjetroelektrane seže sve do premijerovih vrata, odnosno do ureda kojim rukovodi Tena Mišetić. Nevjerojatno je da svjedoci još uvijek nisu pozvani na ispitivanje. To je nešto što sam pitao jučer na sučeljavanju premijera Plenkovića, ali naravno nije dao odgovor kao ni na niz drugih pitanja. To samo pokazuje da će ovu vladu obilježavati sistemska korupcija bez obzira o kome se radi. Od A do Ž. Pa vi svi znate da je jedan od najupletenijih u tu aferu i ministar Tomislav Ćorić, tvorac HDZ-ovog programa. Dakle, ako vam je pisac izbornog programa umočen u aferu, onda se postavlja pitanje kakav program može biti. Može biti samo aferaški i samo korupcionaški", kazao je Bernardić.

Komentara 49

DE
Debos
14:33 30.06.2020.

Ne kužim zašto se Bero uporno miješa u poslove koji pripadaju nadležnosti nekih drugih institucija i insinuira afere? Odi se školuj pa da se ne izblamiraš ponovno na televiziji

KO
Kološanin
14:32 30.06.2020.

Daj Bero, prestani se sramotiti. Poručuješ nam da bi kao budući premijer sam podizao optužnice i sudio ljudima na temelju novinskih napisa, i to onih koje si naručio ti i tvoja partija. Vidi se da se da ti je Tito politički uzor.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:12 30.06.2020.

Ovaj kao Vucic, prljavo i podlo....pod svaku cijenu pobijediti! Jadno i bijedno ovo neprestano pljuvanje po drugim ljudima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije