Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KASNILI S MJERAMA

Bernardić: Da su nas slušali, sada bismo izlazili iz karantene!

Davor Bernardić: 'Povisit ćemo minimalnu plaću na 4.000 kuna'
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
08.04.2020.
u 19:35

Dodao je i da SDP mora javno progovoriti o svim važnim stvarima, i da ako je prvi sastanak o koronavirusu bio 9. siječnja, imaju legitimna pitanja.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra kako je najvažnija mjera koju je SDP predložio zasigurno uvođenje moratorija na kredite od godinu dana bez kamata. 

- Odmah smo izašli s prijedlogom mjera, prije 3 tjedna pozvali smo na rigoroznije mjere, i da su nas slušali sad bismo izlazili iz karantene, uvjeren je šef SDP-a.

Isto tako, iz SDP-a traže i povećanje slobodnog dijela plaće za blokirane, a za korisnike socijalne pomoći zaštitni dodatak od 750 kn mjesečno, te pomoć nezaposlenima i stalnim sezoncima, piše N1.

- Tek jučer raspravljali su o našim prijedlozima, ali više mi je žao da je vladin paket mjera tek jučer usvojen. Reakcija je zakašnjela, puno njih nisu vjerovali državi, otpuštali su ljude, tražimo mjere i za njih, takvih je 20 tisuća, kaže Bernardić.

Bernardić kaže kako se SDP ponaša konstruktivno. Dodao je i da SDP mora javno progovoriti o svim važnim stvarima, i da ako je prvi sastanak o koronavirusu bio 9. siječnja, imaju legitimna pitanja.

 - Moje je legitimno pitanje: Zašto kronično fali zaštitne opreme i zašto se kasnilo s mjerama dobra dva tjedna. Kada nema transparentnosti, događa se na ovo što se dogodilo u Splitu, rekao je Bernardić.

Također, dodao je i da nakon završetka pandemije mnogo toga neće biti kao prije. 

- Ovo je prilika za novi početak Hrvatske, zaključio je Bernardić. 

Komentara 103

ZE
Zambija export-import
19:56 08.04.2020.

Osmog ožujka je u Italiji bilo više od 7000 slučajeva, u Hrvatskoj 12, a Bernardić se ljubio s feministicama na noćnom maršu za prava žena, dakle važnije mu je bilo politikanstvo od javnog zdravlja.

ČE
četvrti
19:42 08.04.2020.

Ako je Vlada prvi sastanak o koronavirusu imala 9. 1. 2020. , zašto SDP nije sa mjerama izišao već sutradan, 10. 1. 2020. ili barem 25. 1.? Dakle, Vlada ne kasni, kasni SDP!

CA
cacko
19:56 08.04.2020.

Da su vas slusali vec bi umrlo pola Hrvatske. Daj prestani jedanput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije