Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIŠTINA

Bernard Kushner: Srbija i Kosovo u EU ulaze kao dvije države

Bernard Kouchner
AFP
01.03.2010.
u 22:36

Ministar vanjskih poslova Francuske Kushner rekao je da je za Francusku nezavisnost Kosova "nepovratna" i pozvao na uspostavljanje dijaloga između Kosova i Srbije.

BEOGRAD - Ministar vanjskih poslova Francuske Bernard Kushner izjavio je u Prištini da je za Francusku nezavisnost Kosova "nepovratna" i pozvao na uspostavljanje dijaloga između Kosova i Srbije, javljaju srbijanski mediji.

- Vaša nezavisnost nije upitna, to je povijesni korak, nitko to ne može promijeniti i svatko to treba shvatiti. Nezavisnost Kosova je početak novog puta u kojem niste sami. Kosovo može računati na prijateljstvo Francuske. Naša je zemlja među prvima priznala nezavisnost i pružit će potporu vašem daljnjem razvoju - rekao je Kushner obraćajući se zastupnicima u Skupštini Kosova sazvanoj njemu u čast.

Kushner je rekao da će dijalog Kosova i Srbije biti uvjet za europske integracije dvije države i da bi one trebale početi proces pomirenja i normalizacije odnosa.

- Ja ne znam datum, ali znam da će jednog dana Kosovo i Srbija zauzeti svoja mjesta u Europskoj uniji kao dvije države - rekao je šef francuske diplomacije.

Komentara 16

XN
xnet0822
05:09 02.03.2010.

Kosovo da, ali Srbija NE !!!!! Srbija ima još neraščišćenih dugova oko hvatanja Ratka Mladića, koji se vješto skriva od javnosti i uporno izbjegava Haag ! Jedan pogrešan potez i on će se kad-tad naći !

OB
-obrisani-
18:00 02.03.2010.

rimtu tituki - za 76 sati vi mozete samo pobijeci kao kod Oluje.vise od 10 god. vi ste na Kosovu vodili Rat i na kraju izgubili. Da nije bilo USa i Zapada nebi sad ni bilo RS jer oni su vas spasili i nas stopirali. Jado samo sanjaj nikad niste bili borci,samo bla bla bla.

DU
Deleted user
13:17 02.03.2010.

...za Francusku nezavisnost Kosova \"nepovratna...ti boga,bice banzai..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije