Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj ruby

Berlusconija glave došle večeri ‘visokog erotskog stupnja’

'Italy's former prime minister Silvio Berlusconi attends a session at the Senate in Rome March 16, 2013. Italy's divided parties failed to overcome their differences in a vote for parliamentary spea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.06.2013.
u 08:30

Sud je izrekao Berlusconiju godinu dana dulju kaznu od one koju je tražila optužba.

RIM – Sud u Milanu danas je izrekao kaznu od sedam godina zatvora i zabranu bavljenja politikom bivšem premijeru Silviju Berlusconiju (76) u procesu Ruby, u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju i zloporabu položaja.

Tužitelji Ilda Boccassini i Antonio Sangermano zatražili su kaznu od šest godina zatvora, a Berlusconijeva obrana (Nicolò Ghedini i Piero Longo) oslobođenje obrazlažući to tvrdnjom da nije bilo seksualnog čina, a bivši premijer nije ni znao dob djevojke Ruby kada je dolazila u njegovu vilu na zabave. Sud je dakle izrekao Berlusconiju godinu dana dulju kaznu od one koju je  tražila optužba.

Tri sutkinje, Carmen D'Elia, Orsolina De Cristofaro i Giulia Turri (predsjednica sudskog vijeća) izrekle su kaznu Berlusconiju, koji će se, dakako, žaliti drugostupanjskom sudu.

Proces Ruby trajao je 27 mjeseci i održano je više od 50 ročišta. Saslušani su svjedoci, a većina djevojaka koje su dolazile na zabave u Berlusconijevu vilu u Arcoreu, pokraj Rima, izjavila je da je riječ o „nevinim“ zabavama na kojima se plesalo i šalilo. Ruby je izjavila da je od Berlusconija dobivala novce, ali samo kao pomoć te da nije s njime vodila seks.

Berlusconi je već, nepravomoćno, osuđen na četiri godine zatvora nakon procesa Mediaset zbog utaje poreza. Zatim je osuđen, također nepravomoćno, na godinu dana zbog širenja istražne tajne, a pokrenuta je protiv njega i istraga o „kupovanju“ parlamentaraca.

Berlusconiju se na procesu Ruby sudilo na osnovi zakona o zaštiti maloljetnika koji je predložila njegova vlada najprije 2006. godine, a zatim s dodatkom 2008. godine. Berlusconi je optužen da je između 14. travnja i 2. svibnja 2010. godine uživao „seksualne čine s marokanskom djevojkom Karimom El Mahroug, kada je djevojka imala 17 godina“.

Protiv Berlusconija je, na istom procesu u kojem je optužen za maloljetničku prostituciju, podignuta i optužba za zloporabu položaja, jer je 27. svibnja 2010. telefonski intervenirao u policijsku postaju u Milanu kako bi Ruby, koja je bila uhićena zbog krađe, a bila je maloljetna, bila povjerena vijećnici njegove stranke u regiji Lombardiji Nicole Minetti umjesto da bude odvedena u prihvatilište za maloljetnike. Inače, Minetti, bivši glavni urednik informativnog programa Berlusconijeve tv-postaje Rete4 Emilio Fede i menadžer za show biznis Lele Mora u istodobnom procesu optuženi su za posredovanje u prostituciji, odnosno poticanje prostitucije.

Prema optužbi, Karima El Mahroug bila je Berlusconijevom gošćom u Arcoreu dok je još bila maloljetna i bila je prisutna na večerama „visokog erotskog stupnja“. Sve djevojke koje su sudjelovale na tim večerama bivale su plaćene i još i danas im Berlusconi daje 2.500 eura mjesečne „plaće“. Ruby je od Berlusconija dobila i dodatnih  30.000 eura za kupnju, kako je rekla, potrebnih stvari za centar za uljepšavanje koji je namjeravala otvoriti.

>>Berlusconijeva Ruby: Lagala sam istražiteljima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije