Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI MOĆNIK PRODAJE VILU

Berlusconi za 450 milijuna eura šeiku prodaje vilu na Sardiniji

berlusconi
AFP
18.11.2009.
u 12:05

Šeik Abu Dhabija ponudio je 450 milijuna eura talijanskom premijeru i TV magnatu Silviju Berlusconiju za vilu Certosa na Sardiniji. Bude li prodana po toj cijeni, bit će to najskuplja vila na svijetu.

RIM – Šeik Abu Dhabija ponudio je 450 milijuna eura talijanskom premijeru i televizijskom magnatu Silviju Berlusconiju za vilu Certosa na Sardiniji. Bude li prodana po toj cijeni, to će biti najskuplje plaćena vila na svijetu. Ogorčen zbog oko čak pet tisuća fotografija snimljenih iz daljine, a na kojima su i golišave djevojke, Berlusconi je najprije htio prodati vilu Certosa, zatim se predomislio, ali ga je, čini se, sadašnja ponuda potakla na ponovno razmišljanje o prodaji. U lipnju ove godine objavljene su slike Berlusconijevih gostiju koji su snimljeni kraj bazena vile, a među kojima je bio nagi bivši češki premijer Mirek Topolanek.

Donedavno su za kupovinu te vile bili zainteresirani neki ruski milijarderi, ali pred ponudom od 450 milijuna eura, koju je iznijela obitelj Al Nayhan koja vlada Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rusi su “pobjegli”.

Šeik Khali­fa bin Zayed bin Sultan Al Nahayan i emir Mohammed, princ i nasljednik na postolju, prije nekoliko mjeseci iznijeli su namjeru za kupnju vile Certosa. Posrednik u ovome poslu je Claudio Giuntoli, koji već godinama pregovara uime Berlusconija o kupoprodajama nekretnina. Trenutačno ne želi komentirati navodnu prodaju vile Certosa, jer pregovori traju.

Obitelj Al Nahayan je brojna i bogata, a šeik Khalifa je prema listu For­bes jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 23 milijarde dolara, što je gotovo dvostruko više od procjene vrijednosti Berlusconijevih dobara (oko 12 milijardi dolara).

Princ Mohammed već duže vrijeme traži neku rezidenciju na Sredozemlju. Crnogorski predsjednik Milo Đukanović ponudio mu je zemljište na crnogorskoj obali s golemom bijelom plažom. No, kada je Berlusconi prvi put poslije skandala s golišavim djevojkama spomenuo mogućnost prodaje svoje vile na Sardiniji, obitelj Al Nahayan svoju je pozornost odmah usmjerila na Sardiniju.

Vila Cer­tosa je kompleks od tri goleme zgrade, vile, a najveća ima 2600 četvornih metara natkrivenog prostora. U drugoj vili obično ljetuju Berlusconijeva djeca iz drugog braka, onoga s Veronicom Lario od koje se rastaje. Treća vila je za goste. Ukupno vile imaju 4000 četvornih metara prostora. Zatim je tu golemi park od 80 hektara, dva jezera, umjetni vulkan za spektakle erupcije koje priređuje gostima, toranj koji je preslik starih sardinijskih građevina zvanih nuraghe, park s kaktusima, amfiteatar na otvorenome, jama-bunker itd.

Postoje i razne prostorije za terapije tijela, posebna mjesta za slušanje glazbe, dvorane za sastanke i konferencije za novinare te posebne dvorane za održavanje predstava i slavlja. Riječ je o pravoj, spektakularnoj rezidenciji, koju je Berlusconi gradio godinama i teško će se od nje odvojiti.

Ponuda šeika Abu Dhabija otjerala je ruske milijardere koji su namjeravali kupiti vilu Certosa. Među njima su Tariko Roustam, kralj votke, Alisher Usmanov, iz Gaz­proma (već je kupio jednu vilu na Sardiniji na Costa Sme­raldi) i Vasili Anisimov, magnat zlata i aluminija. Roman Abramovič, koji već posjeduje vilu na Sardiniji pokraj hotela Cala di Volpe, također je bio zainteresiran za Berlusconijevu vilu.

Obitelj Al Nahayan preko grupe ADGDI posjeduje banke, fondove za ulaganja i dakako naftu, ima i dva posto kapitala u Berlusconijevoj tvrtki Mediaset. Seik Man­sour Al Aayed, iz obitelji Al Nahayan, vlasnik je engleskoga nogometnog kluba Manchester City i htio je kupiti 40 posto dionica Berlusconijeva nogometnog kluba Milan. No, upravo zbog skandala koji su izašli na vidjelo sa slikama iz vila Certose, moguće je da Berlusconi popusti pred brdom ponuđenog novca za to golemo imanje.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
03:11 19.11.2009.

Vila od 450 milijuna eura......... a kojim nacinom je ovaj prljavi cionist ( koji prostitutke placa drzavnim novcem) \" zaradio\" taj novac ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije