Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Berlusconi preplašio Angelu Merkel na sastanku u Trstu

18.11.2008.
u 13:52

RIM – Još jedna dječja igra za Silvija Berlusconija. Sada se igrao skrivača sa njemačkom šeficom vlade Angelom Merkel u Trstu. Ovoga puta za vrijeme slikanja nije postavljao rogove iza nečije glave, kao što je to jednom učinio u Španjolskoj, već je sada Silvio Berlusconi na početku talijansko-njemačkog sastanka na vrhu u utorak u Trstu dočekao Angelu Merkel iza jednog stupa nosača zastave na Trgu dell'Unitŕ d'Italia. Kada je u blizinu stigla Merkel, Silvio je skočio i uzviknuo: "Ovdje sam". Merkel je raširila ruke i na "kuku" talijanskog premijera, uz malo nelagode i iznenađenja, kazala: "Silvio".

Silvio je igrao skrivača s Merkel pred više desetaka novinara i televizijskih kamera. Nakon što su se zagrlili i poljubili u obraze, dvoje premijera je krenulo počasnoj straži i zatim u palaču regije Friuli Venezije Giulije gdje su razgovarali o ekonomskoj krizi u svijetu, ali i o približavanju balkanskih zemalja Europskoj uniji s posebnim naglaskom na skori ulazak Hrvatske među 27-oricu.

Italija i Njemačka će utemeljiti mješovitu komisiju povjesničara koja će analizirati događaje koji su se zbili između dvije zemlje od 1943. do 1945., odnosno od talijanske kapitulacije i njemačke okupacije Italije tijekom kojih su nacistički vojnici streljali mnoge Talijane i odvozili u konclogore. Dvojica ministara vanjskih poslova, Franco Frattini i Frank-Walter Steinmeier, na margini talijansko-njemačkog sastanka na vrhu posjetili su nacistički logor San Sabba pokraj Trsta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije