Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirao izjavom

Berlusconi pohvalio Mussolinija: Učinio je puno dobrih stvari

Berlusconi (1)
REUTERS/Pixsell
28.01.2013.
u 08:30

Na međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, bivši talijanski premijer je izjavio da su najgora pogreška fašističkog diktatora rasistički zakoni, ali da je u drugim stvarima bio dobar.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi šokirao je javnost svojim izjavama kojima je branio Benita Mussolinija na ceremoniji za komemoraciju žrtava holokausta.

- Rasistički zakoni su najgora pogreška Mussolinija kao vođe, koji je učinio puno drugih dobrih stvari, kazao je Berlusconi novinarima aludirajući na zakone Mussolinijeve rasističke vlade iz 1938. godine, javlja Reuters. Njegove komentare osudila je politička ljevica u Italiji. Demokratska stranka (PD) nazvala ih je ''odvratnima''.

Berlusconi je kasnije odgovorio na kritike rekavši da je oduvijek osuđivao diktature te je izrazio žaljenje što to nije precizirao u svojim ranijim izjavama.

The Sunday Times objavio karirakturu u kojoj Netanyahu zida zid s krvlju Palestinaca

The Sunday Times je na dan obilježavanja holokausta objavio karikaturu koja prikazuje izraelskog premijera Netanyahua kako zida zid s krvlju i udovima Palestinaca, piše The Jerusalem Post.

Karikaturu je nacrtao Gerald Scarfe, a ispod nje stoji natpis ''Izbori u Izraelu-hoće li se zidanje mira nastaviti".

- Karikatura bi bila uvredljiva u bilo koje doba godine, ali objaviti je na međunarodni dan sjećnja na žrtve holkausta je odvratno, kazao je Moshe Kantor predsjednik europskog židovskog kongresa, te dodao kako bi se novine trebale ispričati.

Sunday Times je odgovorio na optužbe za anti-semitizam rekaviši da je to tipičan crtež za Scarfea te da čvrsto vjeruju kako nije antisemitski nego je usmjeren na Netanyahua i njegovu politiku, a ne na  židovski narod te da je izašao na dan sjećanja na žrtve holokausta jer je to prvo izdanje tjednika od Netanyahuove pobjede na izborima. 

>> FOTO Berlusconi u emisiju donio jastuke da bi izgledao viši

Komentara 3

DZ
dzukaficuka
14:41 28.01.2013.

Predlozi te ga za Nobelovu nagradu u Briselu

AB
A.B.
18:56 28.01.2013.

he he he.... da da.... sigurno su hitler, staljin, mao zedong, kim yong il i tako te psihopate ponekad nesto dobro uradile.... ovaj berlusconi je stvano teski imbecil.... takih izvjava ima samo u italiji, madjarskoj, srbiji i republici srpskoj....

BE
beppi
20:49 28.01.2013.

Pa sigurno vise boljih stvari od njega, znam da je to za ostatak svijeta malo cudno ali za vrijeme Mussolinija je izgradjeno vecina skola, sveucilista, cesta, mostova pa iv vecina stadiona koji su poslije samo modernizirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije