Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berlusconi i dalje u bolnici

Berlusconi: Jako sam razočaran, pogodio me takav nasilnički čin

barlusconi
Reuters
14.12.2009.
u 11:32

Na internetu su se odmah pojavile reakcije kojima se podržava Tartaglijin postupak i poziva na daljnje napade na Berlusconija. U roku od 24 sata od objave vijesti da je talijanski premijer napadnut, više od 20.000 osoba na raznim stranicama podržalo je napadača.

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi bit će zadržan u bolnici još najmanje jedan dan nakon što je ozlijeđen maketom milanskog Duoma u nedjelju navečer u Milanu poslije jednog mitinga.

Noć je proveo mirno, a u ponedjeljak ujutro zatražio je da mu se u sobu milanske bolnice San Raffaele donesu svi dnevni listovi. Premijerov glasnogovornik Paolo Bonaiuti u ponedjeljak je kazao kako ozljeda koju je zadobio na licu zahtijeva dodatne pretrage.

Berlusconija je suvenirom ozlijedio Massimo Tartaglia (42) kojega je policija odmah uhitila na Trgu Duomo gdje je premijer održao govor. Suvenirom je Berlusconiju razbio nosnu kost, izbio dva zuba i razrezao usnu koju su liječnici zašili sa sedam šavova.

>>Ozlijeđeni Berlusconi oporavljat će se 20 dana

- Berlusconi je jako razočaran, pogodio ga je ovaj nasilnički čin - izjavio je Bonaiuti dodavši kako je premijera jako boljela glava, te da bi radi dodatnih pretraga i analiza u bolnici mogao ostati do utorka.

- Nos mu neće biti operiran, ali je njegovo zdravstveno stanje teže nego što se očekivalo pa u utorak neće biti otpušten iz bolnice - izjavio je primarijus Alberto Zangrillo.

Prema bolničkom biltenu objavljenom u ponedjeljak računalna tomografija pokazala je slomljene nosne kosti i tek će se u utorak znati kada će Berlusconi biti otpušten iz milanske bolnice. 

- Ima velikih problema s uzimanjem hrane - dodao je liječnik Zangrillo.

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni sastao se u ponedjeljak u Milanu sa šefovima snaga sigurnosti, milanskim prefektom Gian Valerijem Lombardiom i kvestorom Vincenzom Indolfijem, koji su ga obavijestili o svim detaljima napada na Berlusconija. Napadač Massimo Tartaglia, inače grafičar u očevoj tvrtki, mentalno je labilna osoba, ali nije nikada bio agresivan.

Tartaglia je prebačen u milanski zatvor San Vittore i bit će optužen za napad na javnu osobu s predumišljajem. Ispitao ga je tužitelj Armando Spataro. Osim suvenira kojim je pogodio Berlusconija, Tartaglia je u džepu imao križ i sprej za samoobranu.

Napeta politička atmosfera koja je posljedica teških riječi Berlusconijeva većinskog desnog centra i dijela oporbenoga lijevog centra sada je užarena. Berlusconijevi ljudi optužuju oporbu da je svojim verbalnim napadima na vladu izazvala i fizički napad, odnosno stvorila atmosferu sučeljavanja koje prelazi granicu normalnih antagonističkih odnosa u politici.

Na internetu su se odmah pojavile brojne reakcije kojima se podržava Tartaglijin postupak i poziva na daljnje napade na Berlusconija. U roku od 24 sata od objave vijesti da je talijanski premijer napadnut više od 20.000 osoba na raznim je stranicama podržalo napadača.

Predsjednik Italije Giorgio Napolitano pozvao je na zaustavljanje "spirale mržnje".

Dodajmo da je odgođen Berlusconijev susret s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem koji se trebao održati danas u 20 sati u Milanu.

Komentara 33

XY
xychhr200
11:58 14.12.2009.

Ljudi... što se još čeka... kupujte kipove, pa u Sabor in na vladine sjednice...

MM
Mladen Miletić
12:57 14.12.2009.

Najbolji mi je majstor novinar oporavljat če se 20 dana. Taj majstor je izgleda več sam stekao iskustvo ako se piše nešto više onad je lječenje 20 dana ali kako znamo bolovanje zbog psihe i stesa godinica !

AU
autoritet
14:57 14.12.2009.

KOLIKO SE TU DEBILA POISTOVJEĆUJE s ovim bolesnikom jadnikom koji napada starca od 73 godine. Stvarno žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije